'ZA OBITELJ I HRVATSKU'

Galerija | U Rijeci održan Hod za život, pogledajte poruke koje su odaslane. Pred njih stale dvije prosvjednice

Ovogodišnji Hod za život održan je pod motom ‘Hod za život, obitelj i Hrvatsku’. Okupio je nekoliko stotina sudionika

S početkom u 10.30 sati danas je s Jelačičevog trga krenuo Hod za život. Okupio je nekoliko stotina sudionika pod motom ‘Hod za život, obitelj i Hrvatsku’. Prilikom okupljanja sudionika pred grupom hodača pojavile su se i dvije prosvjednice koje ne dijele isti svjetonazor s podupirateljima Hoda za život. Nosile su transparente s natpisima ‘Kad nepravda postaje zakon, otpor postaje dužnost’ i ‘U ime majke, kćeri i solidarnosti svete’ i vjerojatno su se pridružile Hodu za slobodu koji je u organizaciji riječkih ženskih aktivističkih udruga istodobno krenuo s drugog kraja Korza.

Prosvjednicama su se obratili i policijski službenici s upozorenjem da mogu mirno prosvjedovati ali ne smiju ni na koji način ometati najavljeni skup i poborku Hod za život.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

„U ozračju radosti i veselja naša djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake hodaju kako bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! Ovaj snažan pokret – Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira, što nas iznimno raduje. To je ustvari i očekivano, jer to je ona Hrvatska prema kojoj mi želimo ići. Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti. Želimo da ove činjenice, ova stvarnost, bude poznata svakoj ženi i muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca!”, istaknuo je Ante Bekavac, koordinator riječkog Hoda za život.

Pogledajte video Kanala Ri:

„Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Djetetu je kroz prvih 9 mjeseci života na poseban način potrebna majčina ljubav i zaštita, a majka treba zaštitu i pomoć oca svoga djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga. Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku”, istaknuo je Ante Bekavac, koordinator Hoda za život.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Katarina Štambuk , članica organizacijskog tima Hoda za život u Rijeci, istaknula je geslo ovogodišnjeg Hoda za život, koje glasi: „Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…“

„Svaka osoba ima pravo na točnu informaciju, na informirani izbor. Da bismo bili slobodni, moramo imati točne informacije: znanost potvrđuje da život počinje začećem. Već 18. dan od začeća djetetu kuca srce – kada mnoge majke još ni ne znaju da su trudne, ispod majčinog srca kuca jedno malo srce djeteta. Od 8. tjedna svi organi djeteta su formirani, s 10 tjedana dijete ima otisak prsta, s 12 tjedana starosti dijete se smiješi. Tužna je činjenica da prilikom pobačaja dijete osjeća bol!

Ovaj miroljubivi hod je za sve one žene koje trebaju našu podršku, ljubav i pomoć! Nikada, baš nikada ne pomažemo majci tako da joj „pomognemo“ da prekine život svoga djeteta. Uvijek pomažemo ženi kada joj pomognemo da zaštiti život svoga sina ili kćeri. Žena je gospodarica svoga tijela, ali onaj tren kada ostane trudna, ona u svome tijelu nosi drugo tijelo – tijelo svoga sina ili kćeri. Trudnica je već majka!“, izjavila je Štambuk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari