TRADICIONALNI PRIJEM

U Rijeci održan prijem za umirovljene učitelje i odgajatelje povodom Svjetskog dana učitelja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja u Salonu Grada Rijeke održan je prijem za umirovljene učitelje i odgajatelje riječkih odgojno-obrazovnih institucija.

Riječ je o tradicionalnom prijemu koji se svake godine održava za djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova koji su u protekloj školskoj odnosno pedagoškoj godini otišli u mirovinu. Tijekom školske odnosno pedagoške 2020./2021. godine u mirovinu je otišlo 28 djelatnika riječkih odgojno-obrazovnih ustanova, 17 iz škola i 11 iz vrtića.

Umirovljene djelatnike primile su zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

Zamjenica Krpan je istaknula kako Grad Rijeka ovim tradicionalnim godišnjim susretom želi odati priznanje učiteljima, nastavnicima i odgajateljima na višegodišnjem trudu i zalaganju, prenošenju znanja, ali i ljubavi djeci s kojom su radili.

„Obavljali ste jedan od najodgovornijih i najzahtjevnijih poslova. Vaša uloga nije samo prenošenje znanja. O vama ovisi i odgoj djece, a svojim znanjem koje ste im godinama prenosili i stavovima koje ste iznosili doprinijeli ste formiranju njihovih ličnosti. Ustrajali ste i ulagali maksimalan angažman u odgoj svakog učenika i na tome vam svima od srca hvala. Najveće priznanje za vaš rad upravo su brojni naraštaji mladih koji izlaze iz vaših učionica i hvala vam na svemu što ste kroz godine rada uložili u naše škole i vrtiće“, istaknula je Krpan i poželjela im svima ugodnu i aktivnu mirovinu.

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Sanda Sušanj zahvalila je svim okupljenim učiteljima, nastavnicima i odgajateljima na trudu i ljubavi koji su uložili u svoj posao kroz cijeli radni vijek.

„Brojne ste godine svog života posvetili našim najmlađim sugrađanima i hvala vam na svemu što ste im prenijeli. Od znanja i kompetencija koji se tiču vašeg predmeta pa do onih socijalnih i emocionalnih vještina koje će ih osnažiti da se u budućnosti bolje nose sa životnim izazovima, da izrastu u osnažene mlade ljude pune samopoštovanja. Želim vam zdravu mirovinu u kojoj ćete vrijeme provesti onako kako sami želite i baviti se svime onime što niste stigli u vrijeme kada ste radili svoj posao“, zaključila je Sušanj.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana učitelja, između ostalog je i isticanje važnosti rada svih učitelja, nastavnika i odgojitelja, njihovog utjecaja na razvoj društva u cjelini, naglašavanje važnosti učiteljske profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji.

Utemeljenju Svjetskog dana učitelja prethodilo je donošenje Preporuke o statusu učitelja koja je usvojena 5. listopada 1966. godine u Parizu kao i prijedlog Generalne konferencije UNESCO-a na 26. sjednici da se takav dan i službeno obilježi.

Svjetski dan učitelja svake se godine obilježava 5. listopada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari