NOVA RJEŠENJA U EDUKACIJI

U Rijeci održan prvi radni sastanak konzorcija NANO-THINK projekta kojeg koordinira Fakultet zdravstvenih studija

Projekt “Poučavanje kritičkog mišljenja u znanosti kroz principe nano-učenja i virtualne razmjene (NANO-THINK)” sveobuhvatna je inicijativa usmjerena na stvaranje i dizajniranje specijaliziranog programa koji potiče razvoj kritičkog mišljenja u znanosti

Iako je kritičko mišljenje u samoj biti znastvene metode i visokoškolskog obrazovanja, zadnjih desetljeća izazovi specijalizacije unutar disciplina i struka, kao i fragmentacija nastavnog procesa nužno ukazuju na potrebu novih rješenja u edukaciji mišljenja i ponovno vraćanje čovjeka kao mislioca u središte nastavnog procesa.

Program koji će se stoga razviti unutar projekta NANO-THINK osmišljen je upravo s tom svrhom i kao podrška ovim nastojanjima u široj regiji.

U razvoju programa koristit će se i načela virtualnog učenja i tzv. fokusiranih nano-alata kako bi studentima današnjice pružio učinkovito i privlačno iskustvo učenja. Program će se razvijati s dugoročnim ciljem postizanja odgovarajuće ECTS akreditacije u skladu sa rigoroznim standardima kvalitete Europskog sustava prijenosa i akumulacije bodova.

Tijekom trajanja projekta, tim NANO-THINK-a blisko će surađivati s institucijama koje sudjeluju u razvoju i usavršavanju programa te odabiru najboljih stručnjaka iz partnerskih institucija sposobnih za postizanje željenih rezultata, osiguravajući usklađenost s njihovim akademskim standardima i ispunjavanje potrebe studenata.
Vrijednost projekta: 371 863 eur (FZSRI 72 000 eur), trajanje 3 godine.

Projekt će se provoditi pod vodstvom i koordinacijom FZSRI (glavni koordinator, prof. dr. sc Sandra Kraljević Pavelić) i u suradnji s partnerima iz regije; Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Austrije, a na prvom radnom sastanku u Rijeci svih uključenih partnera, dogovoreni su konkretni koraci za početnu fazu izrade programa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari