21 GODINA ZA REDOM

U Rijeci održan tradicionalni predblagdanski susret predstavnika vjerskih zajednica: ‘Šaljemo poruke ljubavi, mira i zajedništva’

Riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima bio je domaćin tradicionalnog predblagdanskog prijema za predstavnike vjerskih zajednica koje djeluju na području grada Rijeke.

Ovaj susret koji se već 21. godinu za redom održava u blagdansko vrijeme bio je prilika za druženje i razgovor predstavnika vjerskih zajednica, kako međusobno tako i sa predstavnicima gradske vlasti, a zajednički su poslali poruku o važnosti mira, zajedništva i ugodnog suživota.

VIDEO DANA:

„Sve crkvene zajednice koje djeluju na području našega grada doprinose tolerantnijoj atmosferi zajedništva koju dugi niz godina njegujemo u Rijeci i na koju smo izuzetno ponosni. Ponosni smo na riječku otvorenost, na to što otvorenog srca u naš grad primamo sve one koji dolaze bilo privremeno bilo kako bi ovdje stvorili svoj novi dom. Suradnja crkvene i svjetovne vlasti u Rijeci jako dobro funkcionira i vjerujem da će se tako nastaviti i u budućnosti“, rekao je prilikom susreta riječki gradonačelnik Marko Filipović.

„Ovo tradicionalno druženje svake se godine održava uoči Božića, blagdana susreta i zajedništva. Važno je da pošaljemo poruku kako jedni druge trebamo podržavati i živjeti u zajedništvu i onda kada nam je dobro i onda kada nam je teško“, rekao je riječki nadbiskup i metropolit monsinjor Ivan Devčić.

Imam u Islamskom centru Rijeka, Dženan Čaušević istaknuo je kako ove zajedničke susrete treba iskoristiti kako bi se razmijenila iskustva predstavnika vjerskih zajednica. „Ovo je prilika da jedni drugima kao i građanima pošaljemo poruke ljubavi, mira i zajedništva koje je važno za dobrobit našeg društva“, rekao je Čaušević s kojim se složio predstavnik Evanđeoske Pentekostne Crkve Krista Kralja u Rijeci Milan Špoljarić. „Rijeka drugima može biti za primjer, jer nažalost, suradnja vjerskih zajednica ne funkcionira svugdje tako uspješno kao u Rijeci.

 

Na svoje odnose možemo biti ponosni i vjerujem kako je to ispravan način da budemo na korist i pomoć svim građanima“, kazao je Špoljarić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views