SKUP SJEĆANJA

U Rijeci održana komemoracija u spomen na prof. dr. sc. Mladena Črnjara

Profesor Črnjar u sportskim je krugovima bio poznat i po svom djelovanju i rukovođenju Motociklističkim klubom Kvarner

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održana je komemoracija u spomen na pokojnog profesora Mladena Črnjara, doktora znanosti i nekadašnjeg redovitog profesora Sveučilišta u Rijeci, člana Županijskog poglavarstva, nekadašnjeg pročelnika županijskog upravnog odjela i dugogodišnjeg ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije koji je ostavio veliki trag svojim javnim djelovanjem, kao znanstvenik i stručnjak u svom poslu.

Na današnjem skupu sjećanja, nakon minute šutnje, riječi posljednjeg pozdrava uputili su mu predstavnici Primorsko-goranske županije, Sveučilišta u Rijeci, Zavoda za prostorno uređenje PGŽ, Automotodroma Grobnik, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

U ime Primorsko-goranske županije i župana Zlatka Komadina, dugogodišnja suradnica, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Koraljka Vahtar-Jurković prigodnim riječima oprostila se od dugogodišnjeg ravnatelja Zavoda.

Istaknula je da je je kao ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije i član Županijskog poglavarstva od prvog saziva 1993. do prosinca 2007.godine, cijeli svoj profesionalni vijek, veliko znanje i neiscrpnu energiju utkao u razvoj našeg kraja.

“Pamtit ćemo ga kao osobu predanu poslu i funkcijama koje je obnašao, kao vrsnog stručnjaka u području prostornog planiranja i razvoja uvijek spremnog na suradnju, s puno razumijevanja za potrebe naših općina i gradova u kreiranje njihovih razvojnih politika. Bio je nositelj izrade niza strateških dokumenata, između ostalih i Razvojne strategije PGŽ.”

Ispred Sveučilišta u Rijeci, riječke akademske zajednice i u ime rektorice Sveučilišta u Rijeci, prorektorica za digitalizaciju i razvoj Senka Maćešić kazala je kako je prof. Črnjar bio ispred svoga vremena. “On nije onaj koji je slijedio vrijednosti, nego onaj koji ih je stvarao. On je svo svoje znanje usmjerio prema zajednici i Sveučilištu”, rekla je prorektorica.

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje PGŽ prisjetio se kako je prof. Črnjar vodio Zavod više od tri desetljeća i kroz to vrijeme pretvorio ga u vodeći zavod za prostorno uređenje u Republici Hrvatskoj.

U ime Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, dekanica Sandra Janković navela je kako će mnoge generacije doktorskih studenta pamtiti njegov entuzijazam, spremnost za savjet i pomoć, ali nadasve njegove znanstvene i stručne kompetencije.

“Veza s ekonomskim fakultetom, kroz studij i radni odnos trajala je više od trideset godina i mislim da dijelim mišljenje sa svim mojim kolegama kada kažem da sam ponosan što sam imao čast poznavati Profesora”, naveo je profesor Alan Host, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Profesor Črnjar u sportskim je krugovima bio poznat i po svom djelovanju i rukovođenju Motociklističkim klubom Kvarner, a u ime Automotodroma Grobnik, predsjednik Uprave Robert Žiković, istaknuo je kako je upravo profesorovo zalaganje za kvalitetu i izvrsnost donijelo Moto klubu Kvarner brojna priznanja.

Komemoraciju su organizirali Primorsko-goranska županija, Zavod za prostorno uređenje PGŽ i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari