ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA

U riječkim osnovnim školama započelo provođenje projekta ‘Zdrav za 5!’

Kroz nacionalni projekt „Zdrav za 5!“ u osnovnim školama promiču se aktivnosti prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola kod djece i mladeži, razvijanje socio-emocionalnih vještina, uči se odgovornosti mladih u očuvanju zdravlja, te općenito o sigurnosti.

Projekt je namijenjen učenicima osmih razreda, a provedba programa u Rijeci je započela u OŠ Škurinje, gdje je predavanje održala Nives Kajfeš Grčko, policijska službenica za poslove prevencije Policijske uprave primorsko-goranske.

U sklopu predavanja učenici su mogli saznati o štetnim posljedicama konzumiranja alkohola kod mladih, koje ne samo da loše utječe na njihov kognitivni i psihoemocionalni razvoj, već nastaju i mnoga kažnjiva ponašanja s kojima se policija susreće kada su u pitanju mladi i alkohol (vršnjačko nasilje, tučnjave, vandalizam, prometne nesreće). Upoznati su i s kaznenopravnim aspektima konzumacije alkohola, uz naglasak da su prekršajno i kazneno odgovorni već od 14 godine života.

Projekt će se također provoditi i u prvim razredima srednjih škola gdje će se također govoriti o prevenciji ovisnosti i zlouporabi opojnih droga.

Projekt „Zdrav za 5!“ do kraja školske godine održat će se i u ostalim školama na području Primorsko-goranske županije.

Projekt je nastao u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i provodi se u svim školama u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari