U Rijeci održana poslovna konferencija „Žene u luci različitosti“

U prostorijama Hotela Bonavia održana je 3. godišnja poslovna konferencija naziva “Žene u luci različitosti” pod organizacijom Udruge poslovnih žena Krug Rijeka i HGK – Županijske komore Rijeka

Konferencija je okupila poduzetnice, menadžerice, visoke rukovoditeljice i žene u biznisu, s ciljem međusobnog povezivanja i razmjene iskustava, kao i poboljšanja položaja poslovnih žena te poticanjem ženskog poduzetništva. Događaju su prisustvovali i predstavnice i predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti te institucija, uključujući zamjenika gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića.

Filipović je u svom pozdravnom govoru istaknuo važnosti borbe za ravnopravnost i ženska prava te njihovu aktivnu promociju, naglasivši kako je Rijeka oduvijek bila predvodnik toj borbi, što potvrđuje i program Europske prijestolnice kulture, koncipiran da prepoznaje i širi područje ženskih prava. Zamjenik gradonačelnika čestitao je 25-tu godišnjicu postojanja udruge Krug te ovim povodom u ime Grada Rijeke darovao figuru trsatskog zmaja organizatorici konferencije, predsjednici riječkog ogranka udruge Gordani Nikolić.

Tijekom uvodnog dijela konferencije, iznesene su statistike koje svjedoče o rodnoj neravnopravnosti, posebice kada su u pitanju radna prava i primanja, pri čemu su spomenuti značaj i potreba ovakvih skupova za poboljšanje položaja poslovnih žena u vrhu javnog života te probijanje „staklenog plafona“ za žene s najistaknutijim karijerama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja