Ruskinja Dinara Dordžijeva pobjednica šahovskog turnira “Cvijet Mediterana”

Odigrano je dvadeseto, jubilarno izdanje Međunarodnog ženskog šahovskog turnira „Cvijet Mediterana“ koje je i ove godine u Rijeku dovelo vrhunske europske šahistice

Turnir, koji se u Šahovskom domu Rijeka odigravao od 1. do 7. ožujka u organizaciji Šahovskog kluba Draga te pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i PGŽ-a, okupio je deset šahistica iz četiri zemlje (Rusija, Slovenija, Ukrajina i Hrvatska), a nakon devet odigranih kola najuspješnija je bila Dinara Dordzhieva iz Rusije.

Svečana dodjela nagrada održana je ispred zgrade Gradske uprave na Korzu, u kojoj je sudjelovao i bivši svjetski prvak i jedan od najboljih šahista u povijesti Anatolij Karpov, uz zamjenika gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića te pročelnicu u Odjelu za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonju Šišić.

Foto: Grad Rijeka

Na ovogodišnjem turniru nastupile su: Dinara Dordzhieva, Laura Unuk, Ekaterina Smirnova, Ivana Hrešćak, Mirjana Medić, Anastasiya Geller, Evgeniya Doluhanova, Noemi Špiranec, Patricija Vujnović i Anamarija Radiković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari