SENZIBILIZIRANJE STARIJIH OSOBA

U Rijeci održano je edukativno predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela“.

Predavanje o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta na štetu starijih osoba, na kojem je uz Annamariu Frunzi – Palaveršić, predsjednicu Kluba sudjelovalo i dvadesetak članova Kluba, održala je Antonija Ferenčak iz I. policijske postaje Rijeka.

Jučer, 27. listopada, u prostorijama Kluba starijih osoba Belveder u Rijeci održano je edukativno predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela“.

Predavanje o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta na štetu starijih osoba, na kojem je uz Annamariu Frunzi – Palaveršić, predsjednicu Kluba sudjelovalo i dvadesetak članova Kluba,  održala je Antonija Ferenčak iz I. policijske postaje Rijeka.

VIDEO DANA:

Tijekom izlaganja na temu ”drske krađe“, „krađe“, ”prijevare na kućnom pragu“ i ”ulične prijevare“, Antonija Ferenčak se također osvrnula i na prijevare do kojih dolazi prilikom popisivanja stanovništva, odnosno pojavljivanja lažnih popisivača stanovništva.  Prilikom rasprave neki članovi kluba su izjavili da su bili žrtve krađe, kao i da su ih mlađe osobe pokušale prevariti s trikom nađenim tzv. zlatnim lančićem.

Prema policijskim statističkim pokazateljima osobe starije životne dobi vrlo su često žrtve kaznenih djela, odnosno iskorištava se njihova životna dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnja. Na predavanju su članovi Kluba dobili informacije o oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i o preventivnim mjerama  zaštite koje sami mogu poduzeti kao potencijalne žrtve kaznenih djela.

Cilj ove vrste edukacije je senzibiliziranje osoba starije životne dobi  i podizanje razine njihove samozaštite, kako bi se smanjio broj  kaznenih djela na njihovu štetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari