U Rijeci oko 150 osoba pod medicinskim nadzorom. Osobe zaražene koronavirusom u izolaciji

Foto: Mateo Levak/RiPortal.hr

Oko 150 osoba za sada je pod medicinskim nadzorom

„U Rijeci je potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi iz bliskog obiteljskog okruženja prvo zaraženog i oboje su hospitalizirani na Klinici za infektologiju s respiratornim problemima srednjeg intenziteta“, izvijestio je danas voditelj epidemiološkog odjela Zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrica Rončević.

Dodao je da su jutros  poslana još dva uzorka na testiranje i to osoba koje nisu povezane s dvoje do sada zaraženih. Oko 150 osoba za sada je pod nadzorom, većina su oni koji su prijavili da su boravili na rizičnom području susjedne Italije, ali i svi detektirani kontakti do sada zaraženih pacijenata.

I dalje je preporuka da građani koji sumnjaju da su imali kontakte s mogućnosti zaraze ne odlaze u ordinacije obiteljskih liječnika ili u KBC, nego da svog liječnika ili epidemiologa kontaktiraju telefonom, a oni će im dati uputstva za daljnje postupanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari