HRVATSKI IZVOZ ZNANJA

U Rijeci otvoren ured tvrtke Ericsson Nikola Tesla, lidera u području ICT-a s više od 3500 zaposlenih stručnjaka

Tvrtka Ericsson Nikola Tesla, najveći hrvatski izvoznik znanja i lider u području ICT-a s više od 3500 zaposlenih stručnjaka, otvorila je ured u Rijeci.

Kako je kazala predsjednica kompanije Gordana Kovačević, nakon lokacija u Zagrebu, Splitu i Osijeku, sada i Rijeka postaje informacijsko-komunikacijsko-tehnološki hub tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Korak u razvoju kompanije

Otvaranje riječkog ureda, dodala je, predstavlja još jedan korak u razvoju kompanije kao i priliku da se Rijeka pozicionira u području razvojno-istraživačkih aktivnosti u kojima Ericsson Nikola Tesla s velikim uspjehom globalno sudjeluje već desetljećima. Za ured u Rijeci već je zaposlen određeni broj ICT stručnjaka, a njihova vrata i dalje su otvorena za stručnjake STEM područja iz cijele županije koji imaju priliku ostati raditi u Hrvatskoj te istovremeno surađivati s cijelim svijetom.

„Ponosna sam da je Ericsson Nikola Tesla najveći hrvatski izvoznik znanja i lider u području ICT-a s više od 3500 zaposlenih stručnjaka, kompanija koja ima najveći razvojno-istraživački centar u Hrvatskoj te tvrtka u kojoj radi najveći broj softver dizajn stručnjaka u Hrvatskoj, njih preko 1800. Posebno veseli činjenica da ćemo u Rijeci otvoriti nova radna mjesta, začeti suradnju na inovativnim projektima, što vjerujemo da će dati dodatni zamah gospodarskom, društvenom i tehnološkom razvoju ne samo Rijeke, nego i cijele Hrvatske“, poručila je Kovačević.

Kvalitetna suradnja

Od aktivnosti tvrtka koje Ericsson Nikola provodi s lokalnom zajednicom direktorica Kovačević je istaknula Centar kompetencija za pametne gradove – CEKOM, čiji je nositelj Grad Rijeka.

„Radi se o EU projektu, koji podrazumijeva partnerstvo u inovacijskom klasteru koji povezuje dvadesetak gospodarskih subjekata i istraživačkih institucija na istraživanju i razvoju projekta, aplikacija i rješenja vezano uz pametne gradove. Vjerujem da će da nakon završetka ovog projekta veliki broj inovativnih rješenja naći svoju primjenu u Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i šire“, kazala je Kovačić, istaknuvši kako vjeruje da će tvrtka u budućnosti nastaviti kvalitetno surađivati s Gradom Rijekom, Primorsko-goranskom županijom, Sveučilištem u Rijeci i gospodarskim subjektima na našem području.

Otvaranju riječkog ureda prisustvovao je i riječki gradonačelnik Marko Filipović, istaknuvši kako veseli otvaranje svakog novog radnog mjesta, što je izuzetno važno za Rijeku.

„Posebno nas veseli što je Ericsson Nikola Tesla kao multinacionalna kompanija prepoznala Rijeku i otvorila svoj ured u našem gradu i ne sumnjam da će broj zaposlenika rasti, jer potrebu za kadrovima osigurava naše dinamično sveučilište“, kazao je gradonačelnik Filipović, izrazivši uvjerenje da će se u budućnosti nastaviti odlična suradnja Grada Rijeke i trtke Ericsson Nikola Tesla, posebice kroz CEKOM.

Istaknuvši kako se razvoj ICT industrije uklapa u strateško opredjeljenje Europske komisije, zaključio je:

„Iako Europa kaska za nekim drugim dijelovima svijeta u razvoju IT-ja, još uvijek je najugodnije mjesto za život na svijetu i upravo na tome na čemu moramo raditi od lokalnog do europskog nivoa“, poručio je gradonačelnik Rijeke.

Predstavljen i dio naprednih tehnoloških rješenja

Otvaranju ureda prisustvovali su i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, prorektor za strateške projekte Sveučilišta u Rijeci Saša Zelenika, dekan Filozofskog fakulteta Aleksandar Mijatović te mnogi drugi uzvanici.

Na svečanosti otvorenja potpisan je ugovor o suradnji na projektu „Razvoj suvremenih komunikacijskih tehnologija u komercijalnim aplikacijama i industriji“ između Ericssona Nikole Tesle i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čime je dodatno osnažena već postojeća kvalitetna suradnja s akademskom zajednicom.

Na svečanom otvorenju riječkog ureda koji se nalazi na adresi Vukovarska 7a predstavljen je i dio naprednih inovativnih tehnoloških rješenja koje Ericsson Nikola Tesla nudi tržištu, a koja stavljaju tehnologiju u službu građana i budućih generacija te poboljšavaju život ljudi stvarajući novu vrijednost za društvenu zajednicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari