U HOTELU BONAVIA

U Rijeci otvorena konferencija Konfederacije europskih udruga pomorskih kapetana (CESMA)

U riječkom Grad Hotelu Bonavia održava se 26. godišnja skupština i konferencija Konfederacije europskih udruga pomorskih kapetana (CESMA).

ESMA je osnovana 1995. godine i predstavlja dvadeset udruga zapovjednika brodova, kao i brojne pojedinačne članove iz petnaest zemalja Europske unije i budućih zemalja članica EU-a. Ciljevi organizacije su zastupanje zapovjednika brodova u Europskoj komisiji i prostor za njihovo mišljenje u Europskom parlamentu.

Cilj konferencije je kroz stručna predavanja i panele ukazati na brojne izazove u suvremenom brodskom prometu. Stručnjaci će predstaviti nove inovacije i trendove a razgovarat će se o tome kako biti konkurentan u ovoj branši.

Na početku događanja, okupljene su pozdravili predsjednik Udruge europskih kapetana Nenad Šimičić, zatim predsjednik CESMA-e Kapetan Hubert Ardillon, župan Primorsko-goranske županije Zlatan Komadina te pročelnica Ureda Grada Verena Lelas Turak, a konferenciju je moderirala Emira Brkić.

Pročelnica Verena Lelas Turak poručila je da je vrlo zadovoljna što se ova konferencija uspjela održati unatoč pandemijskim okolnostima jer je važno razgovarati o pravima pomoraca i poboljšanju njihovih poslovnih i životnih prilika te konzistentno promovirati tradiciju pomorstva.

„Veoma sam ponosni što Rijeka ima zaista dugu pomorsku tradiciju koja nas je učinila visoko priznatim u cijelom svijetu. Pomorci iz naše regije u cijelom su svijetu priznati po predanom i profesionalnom radu, što svakako doprinosi riječkoj pomorskoj tradiciji. Uzimajući u obzir našu dugu pomorsku tradiciju, Rijeka je oduvijek bila orijentirana prema moru. Od tamo dolazi naša otvorenost i tolerancija i to je zasigurno jedan od najvažnijih razloga zašto smo dobili prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine“, izjavila je pročelnica.

Župan Zlatko Komadina također je izrazio zadovoljstvo što se ova konferencija održava u Rijeci i poželio svima dobrodošlicu.

Više o organizaciji CESMA možete saznati na web stranici organizacije CESMA.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari