POČIVALA U MIRU

Umrla je baka Kata; Napustio nas je dobri duh riječke tržnice

Foto: Rijeka

Riječane je u ovo kišno jutro dočekala tužna vijest o baki Kati- legendi riječke tržnice. Napustila nas je u 100. godini

Baku Katu svi su dobro znali; Brojni Riječani s veseljem su je posjećivali na riječkoj tržnici na kojoj je desetljećima vrijedno prodavala cvijeće, smokve i još poneko povrće koje je sama uzgajala.

Foto: Facebook/ Volim grad koji teče/ L.P.

Na njenom mjestu danas se nalazi upaljena svijeća, a ona svoje cvijeće, voće i povrće sada prodaje na nekoj ljepšoj lokaciji i gleda svoje voljene Riječane i grad koji teče iz nekog drugog ugla.

Pola stoljeća Katica Rubelj vrijedno je radila na tržnici. Legenda Rijeke ima petoricu sinova, četiri nevjeste, dvanaestero unučadi i desetero praunučadi. A druga joj je obitelj bila ona na – riječkoj tržnici.

“Moje cvijeće, baka bere svako veče, jutro. Jer mi sad ovo počimlje, ovaj tjedan i više ga nema, a to je ovako visoko naraslo”, ispričala je vedra baka Katica prije dvije godine. “Meni je teška samo loša riječ, a meni nije rad težak.”

Baka Kata, počivaj u miru.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari