JESTE LI POČELI S GRIJANJEM?

Video | U Rijeci počela sezona grijanja, iz Energa poručuju: ‘Računi za grijanje ostaju isti kao i prošle godine’

Zahvaljujući iznadprosječno visokim temperaturama, Energovim korisnicima tek od danas kreće postupno uključivanje centralnog grijanja u objektima na području grada Rijeke. Više u video prilogu!

za 9500 korisnika sustava toplinske energije od danas kreće sezona grijanja. Zahvaljujući uredbi Vlade RH o subvencijama, Energo neće podizati cijene, pa one ostaju na razini prošlogodišnjih.

“Najkasnije uključenje bilo je 2018., to smo počeli 5.11., evo. Sada smo zapravo samo 2 dana ranije od toga. Prošle godine smo počeli 11.10., razlika je znatna.”, kaže Vatroslav Jukić, direktor Sektora toplinske energije u Energu za Kanal Ri.

Samim time Riječke toplane prelaze na zimski režim rada.

Dobra je vijest da računi za grijanje Riječanima ostaju isti kao i prošle godine, poručio je direktor Sektora toplinske energije u Energu Vatroslav Jukić.

“Zbog uredbe Vlade RH o subvencijama, cijena za korisnike centralnih grijanja ostaje i dalje identična kao i prošle godine, sve do 31.3.2023. godine.”

Stanari zgrada koje još ne žele započeti s grijanjem mogu svoje podstanice ostaviti isključene, neovisno o službenom početku sezone te ih pokrenuti kada se sustanari zgrade za to odluče.

“Korisnici sami mogu odlučiti žele li se početi grijati ranije od našeg službenog početka sezone ili pak ostaviti postavnice ugašenima i početi se grijati kada sami žele.”, kaže direktor Sektora toplinske energije u Energu.

9500 Riječanki i Riječana tako ostaju korisnici Energovog sustava toplinske energije što je isti broj u odnosu na prošlu godinu, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari