ELEKTRONIČKE PRIJAVE

U Rijeci počeli upisi u vrtiće: Najskuplja cijena 95 eura, nije se mijenjala od 2008. godine

Riječki gradski vrtići jučer su počeli sa zaprimanjem prijava za upis djece u novoj pedagoškoj godini

Upisi, koji se ove godine odvijaju prema novim kriterijima, trajat će do petka 21. travnja a na raspolaganju će biti oko 745 mjesta za nove polaznike.

Do petka 21. travnja u 16 sati bit će otvoren informacijski servis grada Rijeke putem kojega se vrše elektroničke prijave za upis djece u jedan od tri riječka vrtića.

Zbog izmjena zakona o predškolskom odgoju koji je na snagu stupio krajem svibnja prošle godine, ovogodišnji upisi donose promjene u kriterijima na listi prvenstva. Primjerice, bodovi se više ne dobivaju ako je dijete na listi čekanja ili ako ima već upisanog brata ili sestru.

U tekućoj pedagoškoj godini u jaslice nije upisano stotinu djece, no na povećanju i poboljšanju kapaciteta Grad Rijeka će i dalje raditi, najavio je riječki gradonačelnik. Grad Rijeka je u finalnim pregovorima s riječkim Sveučilištem oko pronalska objekta na Kampusu gdje bi se uskoro trebao otvoriti novi vrtić.

Cijena vrtića koju roditelji plaćaju u Rijeci se nije mijenjala od 2008. godine. Najskuplja iznosi 95 eura, a tako će vjerojatno ostati i u idućoj pedagoškoj godini. 15.svibnja objavit će se prva lista prvenstva, a konačni rezultati upisa 1. lipnja, piše Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari