MALIŠANI ĆE UŽIVATI

U Rijeci s radom počele novouređene jaslice Val u Osnovnoj školi Nikola Tesla

Nakon što su početkom tjedna otvorene nove jaslice na Orehovici, petak je bio prvi jaslički dan za mališane koji su krenuli u novouređeni vrtić Val, smješten u Osnovnoj školi Nikola Tesla.

Mališane i njihove roditelje prvog dana polaženja jaslica pozdravili su zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg, ravnateljica Dječjeg vrtića More Jasna Crnčić te predsjednik Mjesnog odbora Školjić – Stari grad Aleksio Komar.

U OŠ Nikola Tesla za formiranje četiri odgojne skupine i prihvat 40 djece jasličkog uzrasta, uređene su prostorije u južnom i zapadnom dijelu prizemlja škole ukupne površine 357,54 m2 s posebnim vanjskim ulazom iz Ulice Đure Šporera, kao i prostor vanjskog igrališta u kortilu zgrade od 35 m2 prilagođen jasličkom uzrastu ograđen i obložen antitraumatskom podnom oblogom.

Uz četiri prostorije za četiri odgojne skupine novog dječjeg vrtića Val, uređen je i prateći sanitarni čvor te hodnik, pomoćna prostorija za odgajateljice, kuhinja i glavni ulaz u jaslice.

Izvedeni su radovi ličenja zidova i podova, struganja i lakiranja parketa, ugradnje novih rasvjetnih tijela, zamjene sanitarne opreme. Ukupna vrijednost radova je 65.000 eura s PDV-om. Radovi su dovršeni, a izvodili su se tijekom rujna i listopada. Nove jaslice u OŠ Nikola Tesla sastavni su dio Dječjeg vrtića More.

Također, u OŠ Nikola Tesla uređena je i nova blagovaonica za potrebe učenika osnovne škole budući da je dosadašnja prostorija prenamijenjena za smještaj djece jasličke dobi. Srušen je pregradni zid između dviju prostorija da bi se dobila veća prostorija od cca 70 m2 za blagovaonicu, postavljen je laminat, oličeni su zidovi i strop te dograđena elektroinstalacija. Također, pored postojećih unutarnjih stepenica izvedena je betonska rampa u hodniku radi olakšanja transporta hrane u blagovaonu. Ukupna vrijednost radova je 18.000 eura s PDV-om.

Novi jaslički kapaciteti uređeni u ovoj pedagoškoj godini

S namjerom povećanja jasličkih kapaciteta u predškolskim ustanovama Grada Rijeke u tekućoj pedagoškoj godini uređen je, osim prostora u Osnovnoj školi Nikola Tesla, i prostor u Područnoj školi Orehovica, koja djeluje u sklopu Osnovne škole Centar te dodatni prostor u dječjem vrtiću Galeb, kojima upravlja Dječji vrtić Sušak. Sveukupno u opremanje i preuređenje ova tri prostora, predviđenih za smještaj 64 mališana, uloženo je ukupno 307 tisuća eura, a dodatno će se zaposliti i 21 novi zaposlenik za čiji će se rad iz proračuna Grada Rijeke ukupno godišnje izdvajati još 415.689,55 eura.

U vrtiću Orehovica uređen je prostor za smještaj 16 mališana. Riječ je o prostoru površine 113,64 m², sa zasebnim ulazom koji je uređen i prilagođen za smještaj dvije odgojno-obrazovne skupine jasličkog uzrasta. Prostor se sastoji od dvije prostorije, po osmero djece smješteno je u svaku skupinu, sanitarnog čvora, hodnika, kuhinje i garderobe za osoblje. Obavljeni su i radovi ličenja zidova i podova, struganja i lakiranja parketa, ugradnje novih rasvjetnih tijela, zamjene sanitarne opreme. Ugrađene su i četiri nove klime za grijanje i hlađenje. Također, uređeno je i vanjsko igralište, s antitraumatskom gumenom podlogom, ograđeno i djelomično natkriveno te prilagođeno djeci jasličkog uzrasta, a uređen je i plato ispred samog objekta te spremište u prizemlju za smještaj igračaka i opreme.

U vrtiću Galeb (PPO Galeb) uređen je prostor za smještaj dodatnih osmero djece jasličke dobi. Riječ je o prostorijama ukupne površine cca 40 m2 u kojima je zamijenjena stara dotrajala vanjska stolarija od čeličnih profila te je pojačana rasvjeta, a uređen je i sanitarni čvor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari