TRADIC IJA SE NASTAVLJA I LJETI

GalerijaU Rijeci šarolike maske ispod kojih se kriju poznata lica, održan je Humanitarni karnevalski gala party!

U sklopu Riječkog karnevala u zgradi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održan je Humanitarni karnevalski gala party.

Riječ je, naime, o tradicionalnom karnevalskom balu koji je zbog promjene termina održavanja u ljetnom periodu ove godine promijenio svoj naziv.

Balu je prisustvovao gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenikom Goranom Palčevskim sa suradnicima, predstavnici diplomatskoga zbora u Republici Hrvatskoj i drugi uvaženi gosti. Tako su među gostima bili i austrijski veleposlanik Josef Markus Wuketich, japanski veleposlanik Iso Masato i korejski veleposlanik Sung-Wook Hong, uz predstavnike mađarskog veleposlanstva.

Gradonačelnik Filipović zahvalio se svima koji su podržavali riječku karnevalsku tradiciju i priključili se humanitarnoj akciji, kao i svim sponzorima koji su pomogli Karnevalski gala party kao uvod u međunarodnu karnevalsku povorku, koja nas očekuje sutra na Korzu.

Humanitarnom karnevalskom gala partyju prisustovali su i neizostavni meštar Sandi te Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić.

Predsjednica Rotary kluba Rijeka sv. Vid Sanja Krmpotić istaknula je kako je Humanitarni karnevalski party jedan od načina na koji članovi kluba nastoje služiti zajednici. Uz zdravicu “Za prijateljstvo i dobročinstvo” zahvalila se suorganizatorima, partnerima i sponzorima, a pogotovo svim gostima koji su svojim dolaskom doprinijeli da ova humanitarna akcija bude još uspješnija.

Na Humanitarnom karnevalskom gala partyju prikupljala su se sredstva za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine putem Crvenog križa. Ovo je 22. Karnevalski bal, odnosno 16. po redu koji nosi humanitarni predznak. Do sada je na humanitarnim balovima prikupljeno oko 1,3 milijuna kuna za pomoć raznim ustanovama i udrugama.

Na Partyju su nastupili glazbenici Robert Mareković i Swingers band te Gelato Sisters, a voditeljski par bili su Lena Stojiljković i Dražen Zima.

Humanitarni karnevalski gala party održao se organizaciji Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i Rotary kluba Rijeka – Sveti Vid u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja. Sponzori Bala su INA – Rafinerija nafte Rijeka i Jadrolinija d.d..

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views