SAMO JE NESTAO...

Misteriozni objekt pluta Kvarnerom. Nitko ne zna što je!

Foto: Morski.hr

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture poručili su da objekt nije u njihovoj nadležnosti

Neobičan objekt viđen je kako pluta Kvarnerom. Naime, naoko improvizirana dva crna plovka, između kojih na sredini stoje dva uspravna plava cilindra. Objekt nema nikakvih oznaka i nitko nije siguran što je, piše Morski.hr.

Stanovnici Kvarnera bili su u čudu.

„Dužina objekta je oko 2,5 m, širina 2 m i visina oko 2,5 m, dakle objekt je dosta velik i pluta slobodno bez ikakvih oznaka. Konstrukcija je od inoxa“ kaže čitatelj koji je odmah izvijestio VTS Rijeka Radio.

I doista, svim sudionicima u pomorskom prometu tim dijelom Kvarnera oglašen je SECURITE, što je signal koji se odašilje kada se želi poslati važno navigacijsko ili meteorološko upozorenje.

Stručnjaci iz Oceanografskog zavoda u Splitu, kao i Hidrografski institut, nisu znali o čemu se radi te su iz obje institucije poručili da ne znaju o čemu se radi i da uređaj nije njihov.

Isto tako iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture poručili su da objekt nije u njihovoj nadležnosti.

Naposljetku, poslali smo upit Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

„S obzirom na poziciju i vrijeme plutanja, Lučka kapetanija Rijeka preko obalne radio postaje ORP – Rijeka radio, prema svim sudionicima u pomorskom prometu odašiljala je ‘SECURITE’ poruku, kako bi ih se upozorilo na isti i preveniralo mogući kontakt, od ponedjeljka, 13. lipnja, s početkom u 17.30h do srijede, 15. lipnja 2022. godine, sa završetkom emitiranja u 16.30h.

Prekid emitiranja poruke uslijedio je nakon što navedeni objekt više nije uočen.

O poziciji objekta obavještene su službe drugih tijela državne uprave, koje u svojoj nadležnosti izvršavaju plovidbene poslove”, poručili su iz Ministarstva mora.

 Što se dogodilo s objektom i gdje je sad, ostaje nepoznato.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari