CIJEPLJENJE SE NASTAVLJA

U Rijeci se novih 1950 doza cjepiva očekuje u srijedu; Mićović: “Mjere su dale rezultate”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nastavit će se cijepljenje starijih osoba i zdravstvenih djelatnika

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZZ) Vladimir Mićović je danas na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite rekao kako je udjel novozaraženih u broju testiranih osoba znatno smanjen. Stagnira i broj hospitaliziranih. “Mjere su dale rezultate”, konstatirao je Mićović.

Mićović je izvijestio da je jučer uspješno počela kampanja cijepljenja u županiji, u Domu za starije osobe na Kantridi, da je cijepljeno 260 djelatnika i korisnika doma, a da je u zavod stiglo ukupno 620 doza cjepiva.

Danas se cijepilo 200 djelatnika riječke bolnice, na oba lokaliteta, riječkom i sušačkom – djelatnici respiracijskog centra, hitnog prijema, infektološke klinike, a danas će se cijepiti i djelatnici i korisnici Doma za starije u Voloskom, njih 160.

Novih 1950 doza cjepiva očekuje se u srijedu, pa će se, kako je rekao Mićović, nastaviti cijepljenje starijih osoba i zdravstvenih djelatnika.

Glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević rekao je da se organiziraju i pripremaju sljedeće faze cijepljenja.

U prvoj fazi je cijepljenje u zdravstvenim institucijama i domovima za starije osobe, a u sljedeći fazama će se obavljati na određenim punktovima – cijepit će se najprije zdravstveni radnici koji ne rade u velikim ustanovama, kronični bolesnici i starije osobe. U trećoj fazi cijepit će se ostalo stanovništvo.

Zamjenik načenika stožera Goran Petrc izvijestio je da je do sada zaprimljeno 7066 zahtjeva za izdavanje propusnica, izdano je 2916 propusnica, odbijeno je 3936 zahtjeva, a u radu je oko 200 zahtjeva. E- mailom je zaprimljeno 3112 zahtjeva i drugih upita, pa je tako izdano još oko 1000 propusnica.

Podsjetimo, u Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod petero novooboljelih, od testiranih 110 osoba, a u riječkoj bolnici umrle su četiri osobe.

Ozdravile su 254 osobe, pa je sada u toj županiji aktivan 2451 slučaj. U riječkoj bolnici od covida se liječe se 142 osobe, a 15 bolesnika je na respiratoru.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views