SLJEDEĆI TJEDAN

U Rijeci se sljedeći tjedan održava ”Tjedan darovite djece”; Evo što nas sve čeka!

Foto: Riportal

Od 22. do 26. ožujka Dom mladih u suradnji s Gradom Rijeka obilježava (tje)DAN ZA DAR(ovitost).

Ove godine pripremljen je niz radionica, prezentacija i predavanja vezanih za rad s potencijalno darovitom djecom.

Ciklus online predavanja „Što učiniti da dar ne postane dar-mar!?“

U sklopu Tjedna darovitih, Grad Rijeka u suradnji s Domom mladih organizira ciklus predavanja „Što učiniti da dar ne postane dar-mar!?“ s temama iz područja rada s potencijalno darovitom djecom. Predavači su odgojno-obrazovni djelatnici riječkih osnovnih škola koji su završili „Edukaciju učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova grada Rijeke za izgradnju kapaciteta za identifikaciju i rad s darovitim učenicima“ u organizaciji International Centre for Innovation in Education (ICIE) i Grada Rijeke. Predavanja će se održati online putem Zoom platforme.

Predavanja su prvenstveno namijenjena učiteljima i drugim pedagoškim djelatnicima, ali i roditeljima i svim drugim zainteresiranim osobama koje interesira područje odgoja i obrazovanja potencijalno darovite djece.

Na predavanjima će biti riječ osmišljavanju, razvijanju i provedbi programa za darovite te mentorstvu kao potpori u razvoju potencijalno darovitih učenika. Također, učitelji će dobiti alate kako potaknuti potencijalno darovito dijete, ali i upoznati se s izazovima koje nosi rad s potencijalno darovitim djetetom, kao što su poteškoće učenja, ADHD i perfekcionizam.

Jedno od predavanja namijenjeno je i roditeljima potencijalno darovite djece, kojima se želi pomoći u prepoznavanju izazovne situacije u kojima se svakodnevno nalazi i koji su načini pružanja pomoći i podrške djetetu u ostvarivanju potencijala, postizanju zadovoljstva i mogućnosti doprinosa zajednici.

Online predstavljanje društvene igre Ri Route

U sklopu projekta „Razvoj kulture igranja društvenih igara GAME HUB“ izrađena je inovativna društvena igra čiji su prvi prototip osmislili i izradili polaznici Vikend škole poduzetništva 2019. Ri Route je edukativno- strateška igra namijenjena svima koji žele upoznati grad Rijeku. Na predstavljanju prikazat će se proces stvaranja igre te prezentirati konačna verzija. Predstavljanje će se održati putem Zoom aplikacije.

Radionice društvenih igara

U sklopu Tjedna darovitih održat će se dvije radionice društvenih igara. Radionica Dungeons and Dragons namijenjena je starijima od 13 godina, dok će druga radionica, na kojoj mogu sudjelovati stariji od 11 godina, biti na temu društvene igre Ri Route.

Radionice će se održavati uživo, uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera.

Aktivnosti su besplatne, ali je potrebna prijava

Sve aktivnosti su besplatne, ali je broj mjesta na istim ograničen stoga je potrebno na vrijeme ispuniti online prijavnicu i osigurati svoje mjesto.

Prijave su u tijeku i trajat će do ponedjeljka 22.03.2021. ili do popunjavanja mjesta. Online prijavnica s opisom cjelokupnog programa može se pronaći na mrežnoj stranici Doma mladih Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari