BROJNE GRADSKE MJERE POMOĆI

Rijeka plus donio mjere pomoći zakupnicima za siječanj i veljaču

Foto: Mateo Levak/Riportal

Zakupcima sa padom prometa od 40-60% odobrit će se za umanjenje zakupnine za 30%, a zakupcima sa padom prometa od 60,01-100% odobrit će se umanjenje zakupnine za 50%.

Referentno razdoblje za dokaz pada prometa utvrđuje se na način da se promet za siječanj i veljaču 2021.g., za koji se traži odobrenje umanjenja zakupnine, uspoređuje s istim kalendarskim mjesecima 2019. godine. Iznimno, zakupnici koji svoju djelatnost nisu obavljali u 2019. godini, u mjesecima koji su bili referentni za mjere umanjenja, dostavljaju podatak o  ostvarenom prometu koji su imali u veljači 2020. godine, koji mjesec prethodi pandemiji izazvanoj koronavirusom.

Zahtjevi za mjesece siječanj i veljaču 2021. godine zakupnici moraju dostaviti na propisanim on line obrascima. Zahtjevi se dostavljaju zaključno do 31. ožujka 2021.g., putem elektroničke pošte na info@rijeka-plus.hr, ili putem pošte na adresu Rijeka Plus d.o.o, Blaža Polića 2/III Rijeka.

Svi ostali detalji nalaze se na mrežnim stranicama Rijeka plusa.

Sukladno preporuci Grada Rijeke, korisnici površina ugostiteljskih terasa oslobađaju od plaćanja naknade za korištenje istih u periodu od 1. siječnja 2021. godine do 28. veljače 2021. godine.

Grad Rijeka kontinuirano donosi mjere pomoći poduzetnicima

Podsjetimo, Grad Rijeka zajedno sa svojim komunalnim i trgovačkim društvima od početka epidemije koronavirusa kontinuirano donosi mjere pomoći poduzetnicima kako bi im omogućio da lakše prebrode otežane uvjete poslovanja.

Tako poduzetnici koji su u zakupu gradskih poslovnih prostora te površina javne namjene za postavu privremenih objekata te reklamnih i oglasnih predmeta, a nije im odlukom nacionalnog stožera civilne zaštite obustavljen rad, mogu podnijeti zahtjev za umanjenje plaćanja zakupnine ili naknade za siječanj i veljaču.

Također, korisnici ugostiteljskih terasa oslobađaju se od plaćanja naknade za korištenje u siječnju i veljači.

Usvojene su i dodatne mjere pomoći vezane uz pristupanje licitaciji i obročnu otplatu duga.

Više o gradskim mjerama pomoći poduzetnicima na mrežnim stranicama grada Rijeke posvećenim epidemiji koronavirusa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari