U Rijeci se snima dokumentarno-igrani film. Traže se glumci i statisti!

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Otvorene su prijave za sudjelovanje u novom dokumentarno-igranom filmu Fiume o Morte! riječkog redatelja Igora Bezinovića. Film se bavi D’Anunnzijevom okupacijom Rijeke, koja je trajala od rujna 1919. do siječnja 1921. godine

Traži se veći broj mladića od 18 do 23 godine za uloge talijanskih legionara, kao i muškaraca od 50 do 65 godina koji bi nastupali u ulogama talijanskih oficira i Gabrielea D’Anunnzija. Ideja filma je da scene tog neobičog povijesnog događaja, zabilježene u povijesnim arhivima, sto godina nakon okupacije “odglume” današnji građani Rijeke i riječke regije.

Svi zainteresirani koji bi željeli nastupiti u filmu mogu se do 1. veljače 2020. javiti na email adresu fiumeomorte@gmail.com. Dovoljno je poslati vlastitu fotografiju te nekoliko rečenica o tome zašto biste voljeli nastupiti u filmu. Na istu adresu možete slati i sve upite vezane za film, nevezano za ovaj poziv. Ako i ne spadate u jednu od dvije navedene skupine, a željeli biste sudjelovati u filmu, slobodno se prijavite na istu adresu.

Snimanje će se odvijati u više razdoblja tijekom ove godine, a bitno je naglasiti da za sudjelovanje u filmu nije potrebno prethodno iskustvo u glumi, niti poznavanje talijanskog jezika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari