POMOĆ STRADALIMA

U Rijeci smješteno oko 80 osoba unesrećenih potresom; Evo kako im Grad planira pomoći

Idi na originalni članak

Oko 13,8 milijuna kuna izdvojit će se iz proračuna Grada Rijeke za sve oblike prava i pomoći koje će se moći ostvariti temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Rijeke u 2021. godini. Pomoć će moći koristiti i stradalnici s Banije koji su privremeno utočište pronašli u Rijeci.

Oglas

Javni gradonačelnikov kolegij koji se uobičajeno održava u nazočnosti pročelnika odjela gradske uprave i predstavnika medija i ovaj put  održan je elektroničkim putem, a medije je gradonačelnik Vojko Obersnel izvijestio o donesenim zaključcima.

Pomoć stradalima s Banije koji su utočište pronašli u Rijeci

Govoreći o utvrđivanju visine iznosa za pojedine oblike pomoći određene Odlukom o socijalnoj skrbi Grada Rijeke, o čemu gradonačelnik početkom svake godine, na prijedlog Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, donosi zaključak, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako je odlučio da se slična pomoć pruži svima koji su stradali u katastrofalnom potresu na Baniji, a koji su smješteni u Hostelu Dharma ili kod rodbine ili prijatelja u Rijeci.

Prema podacima Crvenog križa riječ je oko 70-80 stradalnika koji se trenutno nalaze u Rijeci, a kojim će Grad Rijeka omogućiti korištenje prava na besplatnu hranu za dojenčad, besplatni boravak u jaslicama, besplatne marende u osnovnoj školi i produženom boravku, besplatni produženi boravak, pomoć za nabavu školskog pribora, odnosno čitav niz pomoći uglavnom orijentiran prema djeci. Gradonačelnik je pozvao sve one koji su u Rijeku došli sa stradalih područja da se jave u Gradski Crveni križ kako bi bili evidentirani i kao bi potom mogli koristiti svu pomoć koju Grad Rijeka nudi. Crveni križ će im izdati i iskaznicu s kojom će im biti omogućen besplatni gradski prijevoz, a moći će besplatno posjetiti i sve gradske kulturne institucije, odnosno izložbe.

Volonteri iz Rijeke i dalje su na licu mjesta i pomažu jer će trebati još puno vremena dok se stanje, s obzirom na broj uništenih i oštećenih objekata, dovede u normalu. Ova solidarnost i otvoreno srce trebat će im i u narednom razdoblju, pa pozivam sve koji to mogu da pomažu i dalje onim što je najpotrebnije, sukladno uputama objavljenim na web stranicama Crvenog križa, kazao je gradonačelnik.

 

Exit mobile version