POMOĆ STRADALIMA

U Rijeci smješteno oko 80 osoba unesrećenih potresom; Evo kako im Grad planira pomoći

Oko 13,8 milijuna kuna izdvojit će se iz proračuna Grada Rijeke za sve oblike prava i pomoći koje će se moći ostvariti temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Rijeke u 2021. godini. Pomoć će moći koristiti i stradalnici s Banije koji su privremeno utočište pronašli u Rijeci.

Javni gradonačelnikov kolegij koji se uobičajeno održava u nazočnosti pročelnika odjela gradske uprave i predstavnika medija i ovaj put  održan je elektroničkim putem, a medije je gradonačelnik Vojko Obersnel izvijestio o donesenim zaključcima.

Pomoć stradalima s Banije koji su utočište pronašli u Rijeci

Govoreći o utvrđivanju visine iznosa za pojedine oblike pomoći određene Odlukom o socijalnoj skrbi Grada Rijeke, o čemu gradonačelnik početkom svake godine, na prijedlog Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, donosi zaključak, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako je odlučio da se slična pomoć pruži svima koji su stradali u katastrofalnom potresu na Baniji, a koji su smješteni u Hostelu Dharma ili kod rodbine ili prijatelja u Rijeci.

Prema podacima Crvenog križa riječ je oko 70-80 stradalnika koji se trenutno nalaze u Rijeci, a kojim će Grad Rijeka omogućiti korištenje prava na besplatnu hranu za dojenčad, besplatni boravak u jaslicama, besplatne marende u osnovnoj školi i produženom boravku, besplatni produženi boravak, pomoć za nabavu školskog pribora, odnosno čitav niz pomoći uglavnom orijentiran prema djeci. Gradonačelnik je pozvao sve one koji su u Rijeku došli sa stradalih područja da se jave u Gradski Crveni križ kako bi bili evidentirani i kao bi potom mogli koristiti svu pomoć koju Grad Rijeka nudi. Crveni križ će im izdati i iskaznicu s kojom će im biti omogućen besplatni gradski prijevoz, a moći će besplatno posjetiti i sve gradske kulturne institucije, odnosno izložbe.

Volonteri iz Rijeke i dalje su na licu mjesta i pomažu jer će trebati još puno vremena dok se stanje, s obzirom na broj uništenih i oštećenih objekata, dovede u normalu. Ova solidarnost i otvoreno srce trebat će im i u narednom razdoblju, pa pozivam sve koji to mogu da pomažu i dalje onim što je najpotrebnije, sukladno uputama objavljenim na web stranicama Crvenog križa, kazao je gradonačelnik.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari