BILO JE SUPER

GalerijaU Rijeci svečano otvorene 26. Plazma Sportske igre mladih

Paljenjem plamena Igara uz prisustvo oko 2000 djece kao i sportskim aktivnostima na Korzu, u Rijeci su otvorene 26. Plazma Sportske igre mladih.

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da besplatno sudjeluju u natjecanjima u deset različitih sportova. U 26 godina postojanja, okupile su više od 2.500.000 djece i mladih.

Rijeka je za svečanost otvorenja Igara izabrana između ostalog i zato jer ove godine nosi titulu Europskog grada sporta. „Drago mi je što Rijeka ove godine ima priliku biti domaćin otvorenja ovako velike manifestacije. Tijekom godina puno smo uložili u sportsku infrastrukturu, ponosni smo na naše brojne klubove i sportaše. Drago mi je što se današnji dan odvija pod olimpijskim motom ‘brže, više, jače’ i što Igre i službeno kreću upravo iz našeg grada“, istaknuo je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

VIDEO DANA:

Otvorenju igara prisustvovala je i ministrica turizma i sporta i izaslanica Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Nikolina Brnjac koja je čestitala organizatorima na organizaciji natjecanja. „Sport uči mlade o važnosti tolerancije i fer playa, a potiče ih i na druženje i to je razlog što Ministarstvo već godinama podupire ovaj projekt. Nastavit ćemo tako i u budućnosti jer je jedan od strateških ciljeva Ministarstva poticanje što većeg broja djece na bavljenje sportskim aktivnostima“, rekla je ministrica Brnjac.

Otvorenju igara prisustvovali su među ostalima i predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović kao i predstavnici sponzora Igara.

Nakon programa svečanog otvorenja počela su natjecanja u graničaru i sprintu na 60 metara za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management. U 26. sezoni, samo u Hrvatskoj, Plazma Sportske igre mladih okupit će više od 100.000 djece i mladih. Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju.

Svi pobjednici natjecanja održanih na Korzu plasirali su se na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se srpnju održati u Splitu.

Prijave za sudjelovanje u Igrama i dalje su otvorene, a pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Natjecanja se održavaju u nogometu, malom nogometu, rukometu, uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu i tenisu. Prijave su otvorene na web stranici Sportskih igara mladih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views