„U RIJECI SVI IMAMO PRAVO HODATI“ Obersnel reagirao na prozivke da je odgovoran za privođenje prosvjednica

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

‘Ako organizatori Hoda za život žele poručiti da Hod za slobodu nisam trebao odobriti, poručujem im da je Rijeka otvoren i slobodan grad u kojem svi imamo pravo hodati’, poručio je Obersnel

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel odgovorio je na prozivke organizatora Hoda za život vezano uz privođenje prosvjednica.

Optužen da je “izravno odgovoran za privođenje prosvjednica koje su zapriječile put koloni jer je odobrio održavanje dva hoda u istom danu”, Obersnel poručuje da je policija postupila po svojoj procjeni i dužnost te da je Rijeka slobodan grad u kojem svatko ima pravo hodati.

“Ni na koji način ne mogu biti odgovoran za privođenje djevojaka aktivistica. Organizatori bilo kojeg skupa su zaduženi za osiguranje reda na skupu. A policija postupa po svojoj procjeni i dužnosti. Ako organizatori Hoda za život, koristeći ovu situaciju, žele poručiti da Hod za slobodu nisam trebao odobriti, poručujem im da je Rijeka otvoren i slobodan grad u kojem u kojem još uvijek svi imamo pravo hodati”, stoji u priopćenju riječkog gradonačelnika

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari