PROCEDURA CIJEPLJENJA

U Rijeci u ponedjeljak započinje masovno cijepljenje protiv koronavirusa

Foto: Pixell/Mateo Levak

Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, izjavio je da su punktovi za cijepljenje već spremni, a osim u Rijeci, nalaze se i u Delnicama, na Cresu, Krku, Lošinju, Rabu, Opatiji i Crikvenici…

Prvi na red dolaze građani stariji od 65 godina, ali i kronični bolesnici koji su pristali na cijepljenje.

Svi liječnici obiteljske medicine obvezni su sastaviti popise pacijenata prijavljenih za cijepljenje te ih unaprijed naručiti. S obzirom na broj punktova, pretpostavlja se da se u Rijeci može cijepiti i do 500 građana dnevno, a možda i više.

Brzina cijepljenja ponajviše ovisi o cjepivima i brzini njihova dolaska. Ako zaprimimo dovoljan broj cjepiva, dobrom organizacijom punktova mogli bismo vrlo brzo procijepiti sve građane.

Obiteljska liječnica Ines Balint za Novi list kaže da je u ordinacijama moguće u sat vremena cijepiti 4 do 5 osoba ili 40-ak u jednom danu ako liječnik sam cijepi. Na punktovima se taj broj u jednom satu sigurno udvostručuje, što je pokazalo iskustvo Izraela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari