"NEMA RAZLOGA ZA STRAH"

U RIJECI UMRLE 4 OSOBE Šef riječkog KBC-a objasnio kako će se odvijati pregledi i operacije za vrijeme korone

Pixsell

Šef riječkog KBC-a kaže da, unatoč brojkama oboljelih od koronavirusa, funkcioniraju zadovoljavajuće

Prema podacima iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka, u toj bolnici se od Covida-19 liječi 66 bolesnika, a u posljednja 24 sata umrle su četiri osobe, dvije rođene 1935. godine, jedna 1936. i jedna 1926. godine.

Na Klinici za infektivne bolesti su 23 bolesnika, u zgradi Klinike za otorinolaringologiju smješteno je 16 pacijenata, a na Covid odjelu na Sušaku je 13 bolesnika.

U respiracijskom centru liječi se 14 pacijenata, od kojih je osam na respiratoru.

Šef riječkog KBC-a Alen Ružić kazao je danas, unatoč brojkama oboljelih koje nisu male, riječki KBC funkcionira zadovoljavajuće.

”Jasno je da kapaciteti smanjeni jer se moralo organizirati pripremu pojedinih odjela za eventualni prihvat većeg broja pacijenata zaraženih virusom COVID-19”, rekao je Ružić.

Posebno je naglasio skrb o ostalim pacijentima koji će o svojim pregledima i operacijama biti na vrijeme obaviješteni, a sve će se odvijati u dogovoru s bolnicom.

Od prestanka lockdowna u svibnju primijetili su da i pacijenti samostalno otkazuju termine.

”Prema evidenciji, zbog straha od moguće zaraze odustaje nam oko 20 posto pacijenata. Stanje u bolničkom prostorima se maksimalno kontrolira tako da razloga za strah ne bi trebalo biti, no razumljiva je i reakcija pacijenata”, kazao je ravnatelj KBC-a Rijeka Ružić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari