U VIRTUALNOM IZDANJU

U Rijeci virtualni Tjedan dobre dječje knjige GKR; u Dječju kuću ipak stižu gosti!

Foto: Rijeka.hr

Program Tjedna dobre dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka  koji se održava od 19. do 25. travnja, ove će godine biti virtualan, ali će većina gostiju biti u Dječjoj kući!

Od nastanka 2012. godine Tjedan dobre dječje knjige postao je središnja i prepoznatljiva gradska manifestacija slavlja čitanja od najmanje dobi.

Epidemiološke mjere i stanje u Primorsko-goranskoj županiji, trenutno najstrože u Hrvatskoj, usmjerili su Tjedan dobre dječje knjige prema online svijetu. Ovo je i prvi Tjedan dobre dječje knjige koji se odvija kao manifestacija fizičke Dječje kuće u koju će kroz tjedan i navratiti veći dio sudionika ne bi li svoje megabajte razgovora o dječjoj knjizi poslali u svijet.

Tjedan dobre dječje knjige 2021. organizira Gradska knjižnica Rijeka uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije.

Partneri na projektu su knjižnice Primorsko-goranske županije: Gradska knjižnica Crikvenica, Narodna knjižnica ˝Ivan Žagar˝ Čabar, Gradska knjižnica Bakar, Narodna knjižnica i čitaonica “Viktor Car Emin” Opatija, Gradska knjižnica Kostrena, Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj, Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski, Gradska knjižnica i čitaonica Frane Petrića i Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora.

Ovogodišnji Tjedan dobre dječje knjige podržala je doprinosom programu izdavačka kuća Školska knjiga (susret sa Željkom Horvat-Vukeljom), a edukaciju o dječjoj književnosti na Wikipediji podržava Wikimedia Foundation.

Gradska knjižnica Rijeka Tjedan dobre dječje knjige realizira pod kapom nacionalnog programa Godine čitanja 2021.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari