LOKALNI IZBORI

“Jesu li izbori u vrijeme locdowna regularni?”; Ovo pitanje mjerodavnima uputili i iz Liste za Rijeku

Ilustraija: Luka Stanzl/PIXSELL

“Primorsko-goranska županija nalazi se u dvotjednoj karanteni kada je, između ostalog, funkcioniranje institucija svedeno na najnužniju mjeru, a okupljanje građana zabranjeno”, ističu iz Liste za Rijeku

Zbog te situacije odgovornima su uputili reagiranje koje prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na činjenicu da se za par dana očekuje raspisivanje izbora za tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave, a da potom slijedi odvijanje propisanih radnji na njihovoj provedbi zaključno s izborima 16. svibnja, tražimo od županijskih i državnih institucija zaduženih određivanje mjera epidemiološke zaštite hitne odgovore na nekoliko pitanja:

1) Ukoliko zbog zakona nije moguće odgoditi izbore, što će se učiniti da zbog epidemioloških mjera budu osigurani pošteni uvjeti natjecanja za sve političke grupacije koje budu sudjelovale na izborima?

2) U kakvim će se uvjetima prikupljati potpisi, koji traže kontakt s ljudima, ako u tom trenutku budu na snazi sadašnje restriktivne mjere u Primorsko-goranskoj županiji?

3) Budu li sadašnje epidemiološke mjere u Primorsko-goranskoj županiji morale biti produljene, u kakvim će se uvjetima moći odvijati službena predizborna kampanja?

Ove odgovore tražimo što prije, jer izvanredne okolnosti u kojima će se održati lokalni i regionalni izbori svakako će utjecati na to tko će u naredne četiri godine upravljati općinama, gradovima i županijama, i svakako ne bi bilo u demokratskom duhu da ključni činitelj koji će odlučivati o njihovom ishodu bude epidemija.”, priopćili su iz Liste za Rijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari