U riječkim vrtićima čak 40 izvedbi edukativne predstave “Eko patrola”

U Dječjem vrtiću Drenova, kao prvom među riječkim vrtićima, održana je interaktivna predstava Eko Patrola Udruge Mali grad

Predstava Eko Patrola Udruge Mali grad, namijenjena je djeci predškolskog uzrasta i na njima prihvatljiv način govori o važnosti odvajanja otpada, zdravog načina života te čuvanja prirode i okoliša.

Interaktivna predstava će, do kraja studenog, ukupno biti izvedena 40 puta i gostovat će u svim predškolskim ustanovama Grada Rijeke kao i u riječkim vrtićima drugih osnivača.

Predstavi su prisustvovali predstavnici Komunalnog društva Čistoća d.o.o. i Grada Rijeke kao nositelja projekta. Naime, predstava Eko patrola nastala je kao dio projekta Grada Rijeke „Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.

Cilj projekta je potaknuti usvajanje pozitivni ekoloških navika već od najranije dobi te informirati i educirati građane o važnosti promjene navika u procesu gospodarenja otpadom, odnosno, jačati svijesti o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom.

Potreba da se otpadom upravlja na održivi način sve je važnija jer, porastom broja stanovnika i kvalitete života, raste i količina otpada koju stvaramo. Zbog toga je u projektu poseban naglasak stavljen na edukaciju o sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnu uporabu predmeta kako bi se smanjila količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari