NEKI SU NEZADOVOLJNI

Video | U riječkim vrtićima neće biti štrajka! Većinski sindikat potpisuje kolektivni ugovor, tehničko osoblje ipak bez povećanja plaća

Referendumom koji je proveden među članovima sindikata u vrtićima odlučeno je da će se potpisati kolektivni ugovor. Više u videoprilogu!

Ovom je odlukom također i otkazan štrajk koji se trebao održati 25. svibnja u riječkim vrtićima.

”Suglasni su da potpišemo kolektivni ugovor jer je grad prihvatio prijedlog sindikata, a to je znači koeficijent koji je bio sporan. Očitovanje ćemo poslati, odnosno dostaviti sutra ravnateljima. Danas smo to poslali gradonačelniku i štrajka 25. svibnja neće biti”, poručila je potpredsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Ingrid Čavić, donosi Kanal RI.

Odgajatelji zadovoljni, dok se tehničko osoblje zaposleno u riječkim vrtićima nije uspjelo izboriti za povećanje svojih materijalnih prava.

Sindikat Istre i Kvarnera protivi se potpisivanju kolektivnog ugovora.

“U vrtiću postoje 2 sindikata. Većinski sindikat je odlučio prihvatiti ove uvjete, međutim mi smo već naglasili kako je ostao gorak okus u ustima s obzirom da se nisu prihvatili naši izdvojeni prijedlozi”, rekla je povjerenica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u DV More Nikolina Đečaj za Kanal RI.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari