ODLIČNE NAJAVE

Video | U Rijeku će ove godine na kruzerima i jedrenjacima stići više od 45 tisuća putnika

Ove godine u Rijeku će doći 16 kruzera koji bi trebali dovesti više od 30 tisuća putnika. Više u videoprilogu!

Kada se tome pribroji 15 tisuća putnika koji se očekuju na manjim brodovima, većinom jedrenjacima, dolazimo do brojke od preko 45 tisuća gostiju.

Od njih 16, šest će po prvi puta uploviti u Rijeku

“Prvi od njih dolazi 8. svibnja, Norwegian Jam.No i prije toga
započinjemo s kruzing sezonom s malim luksuznim kruzerima, prvi od njih je Alfa.”, kaže Rajko Jurman, voditelj komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka za Kanal Ri.

Od njih 16, 6 će po prvi puta uploviti u Rijeku.

“Interesantno je da nam dolazi brod Norwegian Gateway, brod od
325 metara. To će biti najveći kruzer koji je došao u riječku luku, a i Norwegian Jam – njegova duljina je 295 metara sa nekih blizu 3 tisuće putnika. Ono što je inetresantno za ovu sezonu je da ona ne završava krajem turističke je imamo u najavi i brod Artemis koji će dolaziti i u 11 i 12 mjesecu., dodaje voditelj komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka.

Prošle godine Rijeku je posjetilo 41.357 putnika na kruzerima

“Prošle godine smo imali 18 velikih kruzera, ali ovi su veći pa je broj putnika ove godine veći u odnosu na proteklu goidnu. Tako da ćemo po broju putnika prestići prošlu godinu, a ono što na nas veseli je da ćemo sezonu produžiti na cijelu godinu.”, ističe Rajko Jurman, voditelj komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka *

Lučka uprava Rijeka u suradnji s Gradom Rijekom i turističkom zajednicom konstantno radi na promociji Rijeke kao poželjne kruzing destinacije.

“Bili smo prošli tjedan u organizaciji zajednice lučkih uprava na sajmu Seatrade cruise global, to je najveći sajam kruzing poslovanja. Obavili smo dosta razgovora s predstavnicima brodara koji planiraju putovanja svojih brodova, i dogovorili ticanja nekih novih kompanija u narednom razdoblju.”, dodaje Jurman.

Uz pomoć dva plutajuća pontona, u riječkoj luci bili su privezani brodovi s većim gazom. Najdulji je bio duljine 275 metara. U tijeku je natječaj za izradu trećeg plutajućeg pontona koja će dodatno povećati sigurnost boravka brodova donosi Kanal Ri.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari