NOVA ATRAKCIJA

Galerija | U Rijeku je stigla luksuzna jahta ‘Odessa II’ koja vrijedi nevjerojatnih 80 milijuna dolara!

U riječkoj luci nedavno je privezana nova jahta koja itekako mami poglede prolaznika. Riječ o jahti imena Odessa II koja, mnogi tvrde, predstavlja pravo remek-djelo luksuza i tehničke savršenosti.

Sa svojih 73 metara dužine, Odessu II stvorilo cijenjeno njemačko brodogradilište Nobiskrug. Ova ljepotica na vodi postiže najveću brzinu od 18 čvorova, pokrećući se snažnim MTU dizelskim motorima. No, njezina istinska impresivna karakteristika leži u njezinoj sposobnosti daleke plovidbe, s dometom od 4500 nautičkih milja, što ju čini idealnim izborom za one koji traže avanturu na otvorenom moru, bez žrtvovanja udobnosti ili stila.

A kada se zaviri ispod njezine elegantne površine, otkriva se luksuzan svijet stvoren za samo najizbirljivije. Interijer, kreacija Focus Yacht Designa i H2 Yacht Designa, nudi raskošan smještaj za 12 gostiju, dok se 19 članova posade brine za besprijekornu uslugu i udobnost.

Vlasnik ove ljepote na vodi je nijedan drugi do milijarder Len Blavatnik, britansko američki biznismen ukrajinskog porijekla čije se bogatstvo procjenjuje na nevjerojatnih 30 bilijuna dolara.

Procijenjena vrijednost Odessa II doseže nevjerojatnih 80 milijuna dolara, s godišnjim operativnim troškovima koji se približavaju iznosu od 8 milijuna dolara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari