POVOLJNA CIJENA PUTOVANJA

Galerija | U Rijeku stigao prvi ovosezonski vlak Regiojeta iz Praga, dovezao desetke gostiju iz Češke i Slovačke

′Žuti′ vlak krenuo je iz Praga u Rijeku 3. lipnja a danas prijepodne stigao je na riječki željeznički kolodvor

Žuti Regiojetovi vlakovi i ove godine prometuju preko Zagreba za Rijeku i Split. Novost je da ove godine neće stajati u Budimpešti.

Prvi ‘žuti’ vlak ove sezone stigao je na riječki željeznički kolodvor danas šprijepodne, a dovezao je nekoliko desetaka putnika iz Češke i Slovačke koji su odlučili odmor provesti u Hrvatskoj, odnosno na širem riječkom području.

Prema voznom redu, vlakovi iz Praga za Rijeku i obratno vozit će od 3. lipnja do 26. rujna. U srpnju i kolovozu vozit će svakodnevno, u lipnju i rujnu tri puta tjedno. Ruta se nije puno promijenila, vlak i dalje spaja Prag, Bratislavi i Zagreb.

Linija ide pvako: Prag – Kolin, Havličkuv Brod – Ždar nad Sazavou – Brno – Breclav – Bratislava – Zagreb – Ogulin – Rijeka i Split.

Kao i prošle godine, vlak će se razdvojiti u Ogulinu te će dio vagona ići prema Rijeci a dio prema Splitu.

Kapacitet vlaka i ove godine je više od 600 putnika na jednoj kompoziciji odnosno15 vagona. Dostupni su vagoni i spavaći vagoni.

Cijene karte za Rijeku kreću se od 23,9 eura za sjedeće mjesto do 31,9 eura za kartu u spavaćem kupeu. Cijene karte za Split kreću se od 36,1 eura za sjedeće mjesto i oko 44 eura za kartu u spavaćem vagonu. U cijenu karte je uključeno korištenje wi fi usluge, kava, voda…

Regiojetova veza izmešu Rijeke i Praga vjerojatno je na taj način postala i najpovoljniji način putovanja za one Riječane koji odluče barem na par dana razgledati Prag ili Bratislavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari