RIJEČKI KARNEVAL 2022.

Galerija | Veselom i šarolikom Dječjom povorkom započeo ‘ljetni’ Riječki karneval 2022.! Pogledajte ‘Turiste’, ‘Planet iz mašte’, ‘Bavarsku’, Halubajske zvončare…

U Dječjoj karnevalskoj povorci prošla je 21 grupa, odreda šarolika i radosna

Veselom i šarolikom Dječjom povorkom u subotu posljepodne, s početkom u 17 sati, počelo je ovogodišnje ‘ljetno’ izdanje Riječkog karnevala 2022.!

Predvođeni Meštarom Sandijem i Kraljicom Riječkog karnevala 2022. Dorom Pilepić, Morčićima i Prvim riječkim mažoretkinjama, prodefilirali su riječkim Korzom ‘Turisti’, ‘Planet iz mašte’, ‘Bavarska’, Halubajski zvončari…

Dječja karnevalska povorka protekla je danas Korzom uz pjesmu i ples više od 1700 mićih maškarica i u najrazigranijem ozračju začinila predivan lipanjski dan u Rijeci.

U nastavku pogledajte prilog Kanala Ri!

Ovdje pogledajte popis svih karnevalskih grupa:

Već od ranog popodneva maškarice su počele pristizati u centar grada u kojem je sve već bilo spremno za dječji karnevalski dan, a uz šarene balone i karnevalske ritmove, na nekoliko lokacija bilo je organizirano oslikavanje lica.

Najslađa maškarana gužva počela se stvarati u 16 sati ispred pozornice na Korzu gdje su svoje nastupe predstavile Prve Riječke mažoretkinje i dječji zborovi Tratinčice i Male Tratinčice kao glazbenu uvertiru u glavni događaj dana.

Povorku su poveli uvijek dobro raspoložena Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić i Meštar Sandi koji je za svoju prvu Dječju karnevalsku povorku u novoj ulozi obukao najveseliji meštarski kostim prekriven “smajlićima” kojim je na prvu očarao najmlađe sudionike i izmamio osmijehe svih prisutnih.

Korzo su tada preplavile meduze i drugi morski stanovnici, slatki bonbončići, trešnje, klaunovi, mali turisti, bavarci i ostali simpatični malci koji su na najoriginalniji način oživjeli prizore iz dječje mašte.

Svoje su mališane iz publike bodrili roditelji, nonići i prijatelji, ali i mnogobrojni posjetitelji i turisti koji su bili oduševljeni maskama i koreografijama koje su pokazali najmlađi karnevalisti iz 21 dječje maškarane grupe.

Nakon završetka povorke okupljena su se dječica na Korzu nastavila zabavljati uz Puhački orkestar Lovran i predstavu “Ivica i Marica” Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a karnevalsko se druženje uz osvježenje za sudionike povorke nastavilo i u Exportdrvu.

Tko danas nije uspio doći na Korzo Dječju je karnevalsku povorku mogao pratiti putem prijenosa uživo na Kanalu Ri i online streama, a svi koji budu htjeli još jednom proživjeti izvanrednu ljetnu Dječju karnevalsku povorku moći će pogledati snimku koja će biti prikazana 16. lipnja u 10 i 50 sati..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari