U Rijeku stiže novi, veliki i jeftini trgovački lanac

Riječ je klasičnom talijanskom diskonteru s više od 1000 prodavaonica u Italiji i 80-ak u Sloveniji

S obzirom na oglase na društvenim mrežama u kojima u Rijeci i Zagrebu traže radnike te građevinska zemljišta i komercijalne nekretnine s parkingom u gradovima s više od 10.000 stanovnika, pitanje je dana kad će hrvatsko tržište postati bogatije za još jedan veliki međunarodni trgovački lanac – Eurospin.

Riječ je klasičnom talijanskom diskonteru s više od 1000 prodavaonica u Italiji i 80-ak u Sloveniji, s oko 7000 radnika, rekordnih 4,7 milijardi eura prihoda i 184 milijuna eura dobiti u 2017. To je daleko od vodećih 10 igrača u Europi, među kojima prednjači Schwarz grupa s Lidlom i Kauflandom u portfelju, piše Večernji list.

No, na kompetitivnom hrvatskom tržištu, na kojemu je 10 najvećih lani ostvarilo 38,7% ukupnih prihoda u maloprodaji i drži više od 80% tržišnog udjela, Eurospinov koncept „harddiskontera“ poput PennyMarketa, Aldija ili Hoffera, nekima će sigurno pomrsiti računicu.

Specijaliziran za diskontnu prodaju prehrambenih proizvoda i svakodnevnu kupnju, Eurospin se od ostalih takmaca u Europi razlikuje po tome da prodaje isključivo svoje robne marke.

U njegovim trgovinama nema klasičnih brendova koji se nalaze u ostalim trgovačkim lancima, već samo oni koje je njegov tim plasirao putem mreže odabranih partnera. Kompanija je prilagodila format diskont trgovine proizvodima u skladu s okusima i tradicijom pojedinačnih tržišta, kako to danas dijelom radi i Lidl, a ta se formula, kako sami tvrde, brzo pokazala pobjedničkom, prvo u Italiji, a potom i u susjednoj Sloveniji.

Izvjesno je da bi na našem tržištu mogao osvanuti i PennyMarket REWE International grupe koja je Billu na našem tržištu prodala Sparu, no u nas je još uvijek prisutna s drogerijskim lancem Bipa, piše Večernji list.
Vijesti.hr
Foto: RTL

VIDEO DANA:

<iframe frameborder=”0″ allowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” width=”500″ height=”300″ src=”https://vijesti.rtl.hr/embed/video/vijesti/301365/ovu-predivnu-zvijer-vidjeli-su-uzivo-tek-rijetki-ris-prvi-put-snimljen-i-na-jugu-velebita/?autoplay=true&src=rijecan_in” >
</iframe>

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views