INVESTICIJA OD 17 MILIJUNA EURA

U Selcu će se graditi luksuzni hotel koji će dijelom biti iznad mora!

Foto: Riportal.hr

Uskoro bi trebala početi rekonstrukcija i dogradnja hotela Millenium u Selcu, čime bi to mjesto na Kvarnerskoj rivijeri dobilo drugi hotel s pet zvjezdica.

Hotel Millenium trebao bi, prema planu, imati između 160 i 175 smještajnih jedinica, odnosno maksimalno 350 kreveta. Taj je projekt, prema riječima Damira Petričevića, vlasnika Petričević grupe iz Osijeka, moguće realizirati zato što je već ishođena kompletna dokumentacija, piše Novac.hr

Petričević je 2004. godine u Selcu otvorio restoran Millenium s 400 sjedećih mjesta. U Selcu, također u sklopu kompleksa gdje će se graditi hotel, posjeduje i restoran Tiffany sa 150 sjedećih mjesta te nekoliko poslovnih prostora koji se nalaze između ta dva objekta.

– Novi hotel bit će prvi legalni objekt u Europskoj uniji koji će dijelom biti sagrađen u samome moru. Njegovi dijelovi bit će iznad mora. Vodilo se računa da hotel bude što reprezentativniji, luksuzniji i atraktivniji. Investicija rekonstrukcije i dogradnje postojećeg objekta vrijedna je između 15 i 17 milijuna eura. Pri realizaciji investicije imat ćemo i partnera. Imovina koja je predmet i osnova zajedničkog ulaganja ili kupoprodaje potencijalnom kupcu, osim materijalne imovine, donosi i znatnu nematerijalnu imovinu i prepoznatljiv goodwill – pojašnjava Damir Petričević za Novac.hr/Jutarnji.hr.

Uz certifikat lobista položenog pri Ujedinjenim narodima, Petričević posjeduje i švicarsku licencu internacionalnog projekt menadžera. Ta licenca, dodaje, uz znanja i kompetencije koje posjeduje, omogućava mu da može upravljati projektima, razvijati ih, voditi i realizirati tijekom svih faza, uključujući i složene i komplicirane projekte poput ovoga u Selcu.

– U Hrvatskoj ima vrlo kvalitetnih voditelja projekata, ali još ih je uvijek nedovoljno, pogotovo za realizaciju složenijih investicija – napominje Damir Petričević te dodaje da se vođenjem ovog projekta dokazao kao efikasan menadžer, konzultant i voditelj projekta u sklopu kojega je bilo potrebno izraditi dokumentaciju za ishođenje različitih elaborata, dozvola i suglasnosti koje se tiču razvoja turističkih projekata.

– Riječ je o zahtjevnom poslu koji traži maksimalnu posvećenost, poznavanje i poštivanje velikog niza procedura, koji je jako tražen, tako da svoje iskustvo u razvoju projekata sve više nudi i drugim tvrtkama – pojašnjava Petričević.

Napominje da je takav iskorak napravljen kako bi smanjili rizik ukupnog poslovanja i osigurali daljnju konkurentnost i kvalitetniju prisutnost na ovom zahtjevnom tržištu.

– Već 2011. pokrenuli smo procedure za izmjene i dopune prostornog plana koje bi omogućile gradnju takvih elitnih sadržaja, i to je trajalo do kraja 2017. kada smo podnijeli zahtjev za ponovnu izmjenu urbanističkog plana. U tom razdoblju riješili smo problem pomorskog dobra i svu ostalu potrebnu dokumentaciju. Najveći problem, uredba o određivanju granice pomorskog dobra za područje bazeni Selce, riješen je isključivo našim radom i uz naš trošak. Zadovoljeni su uvjeti o uklapanju hotela u okoliš i nađeno je rješenje kojim novim objektom ne zaklanjamo pogled te stvaramo sinergiju s ostalim postojećim i mogućim novim turističkim i stambenim objektima na toj lokaciji. Na građevinskoj čestici već postoje bazeni i terase te se mogu dodati razni sportski sadržaji. Na tom je prostoru u dokumentaciji prilikom ishođenja dozvola naznačeno da nije dopuštena gradnja apart hotela, pansiona ili guest housea, nego isključivo hotela s pet zvjezdica. Plan je da hotelom upravlja hotelski lanac. Na taj način smanjujemo rizike vezane uz usku sezonu. Selce se polako pozicionira kao destinacija sportskog i zdravstvenog turizma – zaključuje Petričević za Novac.hr/Jutarnji.hr

Tko je Damir Petričević?

Povratnik iz Njemačke koji je u osvajanje Hrvatske krenuo iz Osijeka
Damir Petričević je povratnik iz Njemačke koji je 2000. godine osnovao Petričević grupu. Najprije je u Osijeku otvorio hotel Strossmayer u sklopu kojega su restoran, kavana i beauty salon. Osim objekata u Selcu, Petričević je u Donjem Miholjcu posjedovao hotel Borik s golemim atraktivnim okolnim zemljištem. Tamo je također odradio restrukturiranje, izradio novu projektnu dokumentaciju prilagođenu novim uvjetima tržišnog natjecanja te prodao projekt investitorima iz Austrije. Danas pod vlastitim nadzorom na tom projektu završava usklađivanje projektnih rješenja i potreba novih korisnika te početkom lipnja počinje realizacija renoviranja. Prije povratka u Hrvatsku Petričević je radio u Rewe grupi u Njemačkoj kao voditelj odjela specijalizirane hrane.

I danas ima registriranu tvrtku u blizini Frankfurta – Petricevic Group GmbH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari