U SKLOPU EKO-CVETKA „Kombinat“ organizira “Finu akciju“ – saznat ćete kako urbano vrtlariti i „netipično“ kuhati!

Kreativni kolektiv Kombinat organizira Finu akciju koja će se održati u ponedjeljak 12. listopada 2015. godine, od 16 do 20 sati, u sklopu listopadskog izdanja sajma Eko Cvetko na Drenovi.

Akcija se ukratko može opisati kao “kvartovsko“ druženje i osvještavanje zajednice o važnosti uzgoja i konzumacije lokalno uzgojenih namirnica kroz radionice kreativnog kuhanja i vrtlarstva. Radionice će voditi Dora Tkalec iz drenovskog ogranka Grupe solidarne razmjene (GSR), a očekuje nas izrada “seed bombs“, praktični savjeti urbanog vrtlarenja, priprema sezonskih salata i netipičnog gulaša.

MG_6670

„Fina akcija“ se nadovezuje na Kombinatov projekt Recept: Aktiviraj se! koji je na proljeće održan kroz dva kulinarska druženja u centru Rijeke. Kuhanjem namirnica lokalnih OPG-ova okupljeni su volonteri i udruge mladih radi ostvarivanja bolje međusobne komunikacije, poticanja suradnje te razmjene znanja i vještina. Kroz Finu akciju nastoji se ovakve društveno-angažirane sadržaje izmjestiti izvan samog gradskog centra te potaknuti zajednicu na slične aktivnosti.

Kombinat poziva volontere da se do ponedjeljka prijave za volontiranje na Finoj akciji putem e-mail adrese kombinat@kombinat.com.hr .

fina akcija 1

Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Udruga KOMBINAT

Udruga KOMBINAT okuplja mlade nezavisne profesionalce (kolege, suradnike i prijatelje) s područja kreativnih industrija radi osmišljavanja i provođenja kulturno-umjetničkih, društveno inovativnih i angažiranih projekata.
Inzistiranjem na vidljivosti i razumljivosti projekata utječe se na poboljšanje komunikacije između različitih društvenih aktera što rezultira razvojem povjerenja, umrežavanjem i suradnjom među istima.
U dvije godine postojanja, Udruga je realizirala 26 projekata, među kojima se posebno ističe EU projekt Čujemo s(v)e vidimo, kojim Kombinat u suradnji s Udrugom Ri Rock želi razviti kapacitete za dobro upravljanje i održivi razvoj udruga mladih i za mlade te kvalitetnije zadovoljiti potrebe mladih socijalno isključenih nezaposlenih osoba.
Više o Kombinatu na: www.kombinat.com.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari