DVA NATJECANJA

U sklopu Festivala sportske rekreacije Ičići/Volosko održan sjajan turnir u air badmintonu te SUP regata

Prema najavama, proteklu subotu obilježila su dva odlična natjecanja, a u sklopu Festivala sportske rekreacije, kojeg organizira  KŠR Gorovo zajedno sa suorganizatorima i partnerima i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice mjesta Ičići.

Upravo su Ičići bili domaćinom 1. Air badminton Croatian international, prvog turnira u air badmintonu koji se boduje za svjetski kup “Badminton Europe” održanom u ovom dijelu Europe. Bila je ovo sjajna promocija sporta koji bilježi ogroman trend povećanja igrača u svijetu. Svi oni koji su se u subotu zatekli u Ičićima mogli su se uvjeriti i zašto. Air badminton je atraktivan, brz I zahtjevan sport za igrače, a ništa manje nije atraktivan i za publiku. U Ičićima su nastupili igrači iz Slovenije I Hrvatske te se natjecalo 10 ekipa u kategoriji 2 igrača te 6 ekipa u kategoriji 3 igrača. U kategoriji dva igrača najuspješniji je bio dvojac Dasen Jardas – Ivor Ilić, ispred tandema Damir Ilić – Filip Špoljarec, dok je kod tročlanih ekipa najbolji bio trio Čimbur – Hoebling – Špoljarec.  Osim atraktivnih mečeva održala se i demonstracija pružanja prve pomoći (oživljavanja i uporabe automatskog AVD defibrilatora), a u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Volosko je bilo domaćinom 2. VOP SUP Kup regate “Cup Ičića” koja se zbog tehničkih razloga izmjestila iz Ičića u Volosko, a odaziv natjecatelja je bio itekako velik. Oko pedesetak sudionika, među kojima puno djece, odazvalo se na atraktivnu međunarodnu regatu koja je organizirana  u suradnji sa SUP team VOP.  Natjecatelji su se borili za nagrade u nekoliko kategorija: dječja regata te FUN, ELITE i RACE regate. Kod djevojčica do 10 godina najuspješnija je bila Alma Foxjager iz Švicarske, kod dječaka do 10 godina starosti najbolji je bio Aron Užarević iz Hrvatske, u kategoriji djevojčica do 14 godina pobijedila je domaća natjecateljica Gaia Tomažić, a kod dječaka Frano Poropat.  U ženskim kategorijama najbolje su bile: u kategoriji FUN Tamara Sparožić, u kategodiji RACE Nataša Srdoč iz DSNM Volosko, a u kategoriji ELITE pobjedila je Slovenka Maja Dolžan. U muškoj konkurenciji pobjednici po kategorijama su: FUN – Nino Bačić, RACE – Željko Srdoč iz DSNM Volosko te u klasi ELITE – Luka Kožar iz Slovenije.  More ispred Voloskog bilo je obojeno bojama supova te je to bila doista sjajna slika za završnicu odlične sportsko – rekreativne subote na Liburniji. 

Festival sportske rekreacije donosi još događanja o kojima će uskoro izvjestiti javnost i sve zaineteresirane zaljubljenike u sportsko – rekreativne aktivnosti, a koja će još jednom potvrditi kako je ovaj festival pun pogodak te se kroz godine promovirao kao vodeća manifestacija ovog tipa na ovim prostorima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari