U SLAVU RADA I RADNIKA: Foto-podsjetnik na veliku stvaralačku moć „malog čovjeka i radnika“

Izložba fotografija “Rad” s motivima radnika Brodogradilišta 3. maj autora Petra Fabijan što je postavljena na riječkom Korzu lijep je podsjetnik na to da bez radnika svijet ne bi mogao opstati

Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel predstavio je izložbu na riječkom Korzu istaknuvši da je izložba upriličena povodom dva važna datuma – Međunarodnog praznika rada i Dana oslobođenja Rijeke.

“Jedan od naših najvećih gospodarskih subjekata u Rijeci nosi ime po Danu oslobođenja Rijeke od fašizma i u tome ima puno simbolike. Teško je govoriti o radu ako nema slobode”, rekao je gradonačelnik dodavši da je Korzo najbolji i najljepši izložbeni salon gdje je u 2015. godini upravo povodom Dana oslobođenja Rijeke održana izložba koja je prikazivala kako je Rijeka izgledala odmah nakon oslobođenja.

Autor izložbe Petar Fabijan zahvalio jee Gradu Rijeci na organizaciji izložbe i Brodogradilištu 3. maj u kojem je proveo 8 mjeseci civilnog roka, kada su i nastale fotografije prikazane na izložbi. Fotografije, rekao je Fabijan, prikazuju malog čovjeka i malog radnika u velikom ambijentu i sve što taj čovjek može stvoriti.

O autoru – jedan od najpoznatijih riječkih fotografa mlađe/srednje generacije

Fotograf Petar Fabijan  rođen je 1980. u Rijeci. Jednogodišnje fotografsko obrazovanje stekao je na Mounds Park Academy, u američkom gradu St. Paulu, u Minnesoti, a 1999.g. upisuje studij fotografije na „ Istituto Superiore di Fotografia & Arti Visive“ u Padovi, gdje stječe diplomu profesionalnog fotografa. Nakon dugogodišnjeg fotoreporterskog angažmana, godine 2013. pokreće vlastiti fotografski studio ProF.

petar fabijan
Postavljanje izložbe… (Foto: facebook Petar Fabijan)

Fabijan  je “ prije više godina zabilježio svakodnevicu radnika u riječkom brodogradilištu 3. Maj što je objedinjeno u zbirci fotografija naziva “3.Dimenzija”, od kojih su neke dio i ove izložbe na Korzu.

rad3 rad4 rad5

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari