(FOTO&VIDEO) HUMANI KORZO: Pogledajte kako su Riječani danas podržali humanitarnu akciju za Dječju bolnicu

Prekrasno sunčano prijepodne bilo je idealna kulisa za humanirarnu akciju na Korzu u čiju su se realizaciju svojim nastupom uključile i nekoliko generacija Prvih riječkih mažoretkinja

U organizaciji Udruge „… i djeci s ljubavlju“ pokrenuta je još jedna humanitarna akcija kojoj je cilj kupnja 16.000 kuna vrijednog monitora vitalnih funkcija za Kliniku za pedijatriju KBC Rijeka u Dječjoj bolnici na Kantridi.

IMG_0956

Akcija je počela jučer 29. travnja u opatijskom hotelu “Kvarner” gdje su studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci organizirali Bal medicinara, a prihod od ulaznica bit će doniran KBC-u na Kantridi za kupnju monitora za mjerenje vitalnih funkcija novorođenčadi.

Akcija je nastavljena danas na štandu na riječkom Korzu gdje su prodavane prigodne majice i bedževi – majice po 30 kuna, bedževi za 25 kuna. Na štandu su volontirali i članovi Udruge Lyons Polytechnic, a humanitarna prodaja otvorena je u 10 sati u nazočnosti dr. Igora Prpića, pedijatra iz Dječje bolnice Kantrida i Livije Mjede, predsjednice Udruge „… i djeci s ljubavlju“ simboličnim puštanjem balona i nastupom nekoliko generacija Prvih riječkih mažoretkinja.

Za prikupljanja sredstava otvoren je i račun za uplate donacija. IBAN računa je: HR 34 23400091510778303.

Udruga …i djeci s ljubavlju

Udruga …i djeci s ljubavlju je osnovana 2008. u Rijeci radi socijalnog osnaživanja i unaprijeđenja kvalitete života djece, mladih i odraslih. Cilj je kupnja medicinske opreme za javne medicinske ustanove u gradu Rijeci. Do danas je Udruga svojim humanitarnim akcijama opremila desetak ustanova, donirala 350.000 kuna i uključila više od 400 volontera.
Suradnja Udruge .. i djeci s ljubavlju sa studentima Mediciskog fakulteta Foss MedRi nastoji potaknuti što veći broj civilnih organizacija na suradnju u društveno korisnim aktivnostima i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

IMG_0954 IMG_0951 IMG_0947 mažoret5 mažoret4 mažoret3 mažoret2

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari