EVO DETALJA

U srijedu i četvrtak će se u Kostreni održati predavanja za kostrenske poduzetnike

Općina Kostrena i edukacijsko-savjetodavni centar “Optimum”, organizatori su stručnih predavanja za kostrenske poduzetnike koja će se 14. i 15. prosinca 2022. s početkom u 18 sati održati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji. 

Interaktivna predavanja s aktualnim temama za koje su poduzetnici putem ankete izrazili najviše interesa, vodit će predavačica Ana Janežić mag. oecc. specijalizirana za područje financija, poreza i računovodstva, naročito iskusna u podršci poslovanju poduzetnika početnika i malih poduzeća. Bogato praktično iskustvo u području financija i knjigovodstva stekla je dugogodišnjim radom s poduzećima iz različitih sektora.

Svojim znanjem lako može odgovoriti na ključne porezne i knjigovodstvene izazove s kojima se susreću poduzetnici početnici i rastuće inovativne tvrtke te izbjeći najčešće zamke u koje poduzetnici upadaju. Uz financijsko savjetovanje specijalizirala se i za prijenos poslovanja te pružanje podrške tijekom procesa prijenosa vlasništva i upravljanja.

Predavanja će trajati 90 minuta, od čega će najmanje trećina vremena biti predviđena za pitanja sudionika s konkretnim i primjenjivim smjernicama i savjetima.

„Plaća i neoporezive isplate – kako iz minimuma izvući maksimum“, tema je prvog predavanja 14. prosinca u 18 sati, kroz koje će poduzetnici saznati kako se obračunava plaća, što su neoporezive isplate i koje sve neoporezive isplate se mogu isplatiti radnicima i sebi kao i dodatna objašnjenja samog ugovora o radu.

“Najčešće pogreške u poslovanju malih poduzetnika”, tema je drugog predavanja 15. prosinca u 18 sati, osobito korisnog poduzetnicima početnicima koji najčešće imaju samo djelomičnu sliku o tome što sve uključuje pokretanje i održavanje vlastitog posla.  Ideja i htjenje bez detaljnog plana i poznavanja zakonskih odredbi, nisu dovoljni za poslovni uspjeh. Polaznici predavanja saznat će kojih deset pogrešaka poduzetnici najčešće čine prilikom pokretanja poslovanja i u kasnijem poslovanju. Sudjelovanje na predavanjima je besplatno uz potrebnu prijavu. Kontakti su navedeni na mrežnim stranicama Općine Kostrena kostrena.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari