300 GODINA IKARSKOG ŠKVERA

U srijedu službeno otvaranje trga u Iki uz program i zakusku, pozvani su svi stanovnici!

Grad Opatija poziva stanovnike Ike da se pridruže proslavi na trgu u srijedu od 19,30 sati.

Službeno otvorenje trga u Iki koji je uređen europskim sredstvima u povodu 300. godišnjice utemeljenja ikarskog škvera održat će se sutra, 15. lipnja 2022. Program otvaranja organiziran je kroz prezentaciju povijesne priče ribarskog i brodograditeljskog mjesta, kratki panel u kojem će sudjelovati akteri projekta te službeno otvorenje uz zakusku.

Grad Opatija poziva stanovnike Ike da se pridruže proslavi na trgu u srijedu od 19,30 sati.

VIDEO DANA:

Podsjećamo, trg u Iki obnovljen je i interpretiran kroz dva europska projekta kojima je rekonstruirana i obnovljena infrastruktura te je tematika maritimne baštine predstavljena kroz inovativne promocijske kanale.

Projekt „Uređenje i interpretacija povijesnog škvera u Iki“ ukupne je vrijednosti 1.103.400,01 kuna, a iznos sufinanciranja EU: 756.543,73 kuna. Projekt je usmjeren na očuvanje i prezentiranje bogate maritimne baštine brodogradnje, pomorstva i ribarstva.

Drugi je projekt „Interpretaciju 300 let škvera va Ike“. Sredstva u iznosu od 1.112.375,00 kuna odobrilo je Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za ribarstvo kroz mjeru „Provedba strategija lokalnog razvoja – operacije koje podupiru Flag-ovi“. Projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima i to 85% iz europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a 15 posto državnim proračunom RH.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views