NA FIUMANSKOM I ČAKAVSKOM DIJALEKTU

U srijedu u opatijskom centru Gervais zanimljiva “pučka” glazbena komedija „Ma ćemo se vrnut“ uz slobodan ulaz

Ove srijede, 20. listopada 2021. godine s početkom u 19 sati u opatijskom centru Gervais održat će se izvedba glazbene komedije „Ma ćemo se vrnut / Ma noi torneremo“ prema tekstu i u režiji Laure Marchig

Pisana na fiumanskom i čakavskom dijalektu, „pučka komedija s umecima rafinirane glazbe“ govori o bitnim ljudskim vrijednostima, o starenju i starosti, o važnosti ljubavi i prijateljstva u trenucima kada su samoća i osjećaj izoliranosti za vrijeme lockdowna i globalne pandemije postali „opipljivi“.

U unutarnjem dvorištu stare zgrade u riječkom kvartu Toreto živahno raspravljaju kipar Ferruccio deto El Trapano (Mensur Puhovac), njegova mlada, ljubomorna i svadljiva supruga Nori (Ana Blečić Jelenović) i dvije starije umjetnice u mirovini, (ne)prijateljice – bivša balerina Fany (Alida Delcaro) i pjevačica Mariucci (Nevia Rigutto). Lik koji sve promatra sa dozom ironije je mačak „El gato Bonculovich“ (Anamaria Drezga).

Ulaz na program je slobodan, a pri dolasku je potrebno predočiti Covid potvrdu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari