PANEL DISKUSIJA

Video | Poznati chefovi uz 300-tinjak učenika “začinili” 92. rođendan Ugostiteljske škole Opatija

Screenshot Kanal RI

300-tinjak učenika i partnerskih škola projekta iz Crikvenice, Malog Lošinja, Krka i Karlovca sudjelovalo je na dvije panel diskusije koje su vodila eminentna imena gastronomije u Hrvatskoj. Prvi je bio na temu kulinarstva.

92. obljetnica Ugostiteljske škole Opatija obilježena je danas panel raspravom koja je održana u sklopu projekta Regionalni centar profesija u turizmu. Domaćin panelistima bio je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki

300-tinjak učenika Ugostiteljske škole Opatija i partnerskih škola projekta iz Crikvenice, Malog Lošinja, Krka i Karlovca sudjelovalo je na dvije panel diskusije koje su vodila eminentna imena hrvatske gastronomije. Prvi je bio na temu kulinarstva.

“Moja osnovna poruka koju ću danas prenijeti mladima da je ovo jedan lijep posao, dinamičan, da se može jako puno naučit i svaki dan se nešto novo nauči i vidi i da treba ulagati u svoje znanje i da treba trudti se i raditi kako bi bili što bolji”, kaže chef Tino Sinožić za Kanal RI.

Svoju je poruku kroz svoju životnu priču učenicima pokušao prenijeti i poznati hrvatski chef David Skoko.

“Mislim da je najveća poruka da je dobro ostati što duže dosljedan u onome što si zamislilio i u tome ustrajati”, ističe chef David Skoko.

Ovakva događanja sigurno mogu potaknuti i usmjeriti mlade ljude da svoj budući poziv vide upravo u ugostiteljstvu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: MLADEN SRIĆA
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Mi se iskreno tome nadamo iako naravno tu veliku ulogu imaju poslodavci koji bi se isto tako trebali mnogo više uključiti u sam rad ugostiteljskih škola – konkretno Ugostiteljske škole Opatija, našeg regionalnog centra kompetentnosti, jer oni su ti kojim je potrebna radna snaga”, mišljenja je Sibila Roth, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija.

Jedan od partnera Ugostiteljskoj školi je i Primorsko-goranska županija.

“Mi smo zajedno od samog početka tako da smo i podrška i partneri. Ugostiteljska škola Opatija kao regionalni centar kompetentnosti ima izniman broj partnera a mi smo ovdje jedan od ključnih”, ističe Edita Stilin, pročelnica za odgoj i obrazovanje PGŽ.

Projekt Regionalni centar profesija u turizmu vrijedan više od 58 milijuna kuna financiran je bespovratnim europskim sredstvima, osim provedbe redovnog obrazovanja za cilj ima i promociju strukovnih zanimanja, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari