U srijedu u “Zajcu” gostuje Atelje 212 s komedijom “Noćna straža”

„Što se događa kada para nestane?” zaplet je komedije „Noćna straža” beogradskog Ateljea 212 u režiji Borisa Liješevića što gostuje na sceni riječkog HNK Ivana pl. Zajca u srijedu 13. veljače u 19,30 sati

Radnja predstave smještena je u Beograd 30-ih godina prošlog stoljeća. Komedija prati obitelj propalih bogataša koja raznim spletkama, lažima, podvalama i krađom pokušava vratiti bogatstvo.

Simboli moći, utjecaja, stila i ukusa, sve je lažno. Osim lažnih titula kojima se oslovljavaju i predstavljaju, obitelj Vladisavljević i od čuvene Rembrandtove slike „Noćna straža” napravila je falsifikat.

Junaci ove komedije su, bez obzira na nemoral, spletkarenja, laži, podvale, krađe, beskrajno šarmantni. I smiješni u svojim pokušajima lukavstva od kojih baš svaki bude osujećen što će, prema riječima redatelja, na trenutak popraviti svijet po mjerilima pisca, glumca, redatelja, gledatelja, po mjerilima kazališta.

Dodaje i da se ovom predstavom smijemo “osujećenom lukavstvu, onom istom s kojim se i mi susrećemo, spletkama koje trpimo ili ih pak provodimo… Smijehom ćemo kazniti lukavstvo ovoga svijeta”.

Jer i svijet u kojem danas živimo je postao falsifikat. To je lažni, novi snobizam fotografiran i opisan na Instagramu. To je lažni glamur, to su lažni osmijesi, lažne diplome i lažne vijesti…

Zato je i moto ove predstave: „Sve je lažno, samo je komedija stvarna“.

Autor komedije je Fedor Šili, redatelj je Boris Liješević, dramaturginja je Jelena Mijović, scenografkinja Valentina Popržan, kostimografkinja Draga Lađevac, a skladatelj je Stefan Ćirić.

U glumačkom su ansamblu Nenad Ćirić, Gorica Popović, Gordan Kičić, Jelena Stupljanin, Jelena Petrović, Uroš Jakovljević, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Tamara Dragičević i Stefan Bundalo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari