'KOGA BRIGA'

Video | U subotu 8. izdanje plivačkog maratona Od prasca do prasca, posvećen je udomiteljstvu!

Osmo izdanje tradicionalnog plivačkog maratona Koga briga, kolokvijalno nazvanog Od Prasca do Prasca, održat će se u subotu 3. rujna sa startom u 16 sati. Više u videoprilogu!

Posvećen je udomiteljstvu pa će se tako održati u suradnji s udrugom DAMDOM koja će istog dana na Kantridi biti domaćin Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji.

To je ujedno biti jedno od događanja u završnici manifestacije Ljeto na Kantridi.

Ljeto na Kantridi

Ljeto na Kantridi i ove je godine donijelo sadržajan i atraktivan program. U istom stilu bit će i završeno. Sutra u 16 sati počinje 8. Art kamp na plaži Bivio.

“To je već 8 godina. Ono što je posebno za tu manifestaciju je da se ona dešava na plaži, uz ljude. Nije neki galerijski ili muzejski prostor.”, objašnjava Iva Kelentrić, voditeljica Art Kampa.

Bit će izloženi radovi riječkih umjetnika.

U subotu 3. rujna bit će organiziran 8. po redu plivački maraton Od prasca do prasca. Maraton će ove godine biti posvećen udomiteljstvu. Razlog to je što će na Kantridi u isto vrijeme biti održan nacionalni susret udomitelja Hrvatske.

“Mi imamo praksu svake godine se naći na jednom mjestu kako bismo se podružili, izmijenili nekakva iskustva. Kako bi se djeca upoznala. To su djeca koja su nekad negdje živjela u nekim domovima zajedno. A i mi udomitelji imamo si svašta za podijeliti.”, kaže Claudia Juranić Klarić, predsjednica udruge DAMDOM.

Koncert grupe Grad

Ljeto na Kantridi zaključit će koncert grupe Grad 10. rujna.

“Uslijedio je jedan telefonski razgovor između mog starog prijatelja Čarlija i mene. Pala je ideja o nekakvom koncertu. Vidjeli smo da ovo ljeto nikad neće proći ako ima još koja grupa tu, mi bi mogli zasvirat malo prije nego što uđemo u studio.”, objasnio je Dean Škaljac, pjevač grupe Grad.

Zahvaljujući manifestaciji Ljeto na Kantridi, u ljetnim mjesecima ovaj riječki kvart postaje središtem brojnih događanja, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari