U SUBOTU „ČEŠANJE“ NA KORZU: Javnozdravstvena akcija „Počeši s razlogom“ u Rijeci

Sve o raku testisa kao i važnosti samopregleda i odlaska urologu, građani Rijeke moći će saznati u subotu 13. svibnja od 10 sati na Korzu

Vodeći liječnici Kliničkog bolničkog centra Zagreb gostovat će u subotu, 13. svibnja u Rijeci kada će od 10 do 13 sati na Korzu (između robne kuće „Ri“ i bivše Pošte) biti dostupni svim zainteresiranim građanima za sva pitanja i sve potrebne informacije i odgovore vezane uz samopregled i rak testisa.

Javnozdravstvena kampanja „Počeši s razlogom“ provodi se već drugu godinu zaredom. O uspješnosti kampanje najbolje govori podatak o 46 muškaraca koji su se počešali s razlogom i otkrili rak testisa u ranoj fazi, zbog čega im je omogućeno uspješnije liječenje.

Zato pozivamo sve građane da dođu u subotu na Korzo i posavjetuju se s liječnicima o samopregledu kao najvažnijem preduvjetu za ranu detekciju raka testisa koji je, ako se otkrije u ranoj fazi, izlječiv u više od 95 posto slučajeva.

Kampanju provodi Ožujsko pivo u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb i Referentnim centrom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za liječenje tumora testisa i ekstragonadalnih germinativnih tumora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari