POGLEDAJTE RASPORED DOGAĐANJA: U srijedu Dan tehničke kulture na Korzu – Festival tehničke kulture

Cilj ove manifestacije je predstavljanje udruga tehničke kulture dinamičkim prikazom aktivnosti, kako bi se mladež i građani upoznali s njihovim radom

Zajednica tehničke kulture Rijeka organizator je Dana tehničke kulture na Korzu – svojevrsnog Festivala tehničke kulture, koji se po peti put zaredom održava na Korzu uz sudjelovanje udruga članica, riječkih osnovnih i srednjih škola te gostiju iz drugih krajeva Hrvatske.

Program Dana tehničke kulture održat će se u srijedu 10. svibnja od 10-16 sati na Korzu ispred Gradskog tornja. Cilj ove manifestacije je predstavljanje udruga tehničke kulture dinamičkim prikazom aktivnosti, kako bi se mladež i građani upoznali s njihovim radom i uključili u jednu od čitavog niza tehničkih aktivnosti koje nude te tako kreativno osmislili slobodno vrijeme i dodatno se obrazovali.

Manifestacija se održava se uz financijsku potporu Grada Rijeke.

Dan tehničke kulture najavili su Kazimir Mihić, tajnik Zajednice tehničke kulture Rijeka, Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i Silvano Skočaj, stručni suradnik Zajednice tehničke kulture Rijeka i koordinator programa.

Uz predstavljanje udruga članica iz Rijeke, za one koji žele doznati više važna je i razmjena iskustava i prezentacije gostujućih udruga i organizacija. Tako će ove godine na Danu tehničke kulture gostovati predstavnici Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zajednice tehničke kulture grada Pule, Zajednice tehničke kulture grada Zadra, Zajednice tehničke kulture grada Siska te Društva inovatora “Faust Vrančić iz Šibenika”.

Zajednica tehničke kulture Rijeka ovom će prilikom promovirati stvaralaštvo svoje 62 članice, od kojih je njih 23 prihvatilo direktno sudjelovanje, te modelarsku radionicu Tehnički centar mladih pri Zajednici.

Zahvaljujući članicama koje su udružene u gradsku Zajednicu tehničke kulture gotovo da nema tehničke aktivnosti koja se djelatno ne njeguje u našim udrugama, od modelarskih i maketarskih aktivnosti do djelatnosti povezanih sa zrakoplovstvom, elektronikom, astronomijom, mikroelektronikom, robotikom, informatikom, foto-kino-video tehnikom, radio tehnikom, prometnom kulturom, inventivnom djelatnošću, jedriličarstvom, podvodnim aktivnostima, ekologijom i tehničko sportskim aktivnostima na moru i vodi.

Najveći dio aktivnosti bit će prikazan kroz radionice koje u velikom šatoru Zajednice tehničke kulture Rijeka, dok će prezentacije članica biti na otvorenom prostoru. Pozvane su i škole pa se očekuje organizirani dolazak učenika osnovnih i srednjih škola, a pojedine škole i aktivno sudjeluju na pokaznim radionicama .

Kao posebne atrakcije Dana tehničke kulture na Korzu biti će po prvi put prikazan program “Poduzetnički dan tehničke kulture” u suradnji sa In klubom inovatora Rijeka, prezentacija Učeničkih zadruga “Bobovac” Osnovne škole F.K. Frankopana iz Broda na Kupi i Učenička zadruga Osnovne škole Srdoči iz Rijeke-

Raspored događanja:

8,30 sati dizanje šatora
8,30 – 9,45 sati postava i uređenje prostora
13,30 svečano otvaranje programa
16,00 sati dinamički prikaz aktivnosti

Ostale informacije o programu mogu se dobiti u Zajednici tehničke kulture Rijeka na tel. +385 51 211-305 (stručni suradnik Silvano Skočaj, dipl.ing.) ili upitom na e-mail:ztk@ztk-rijeka.hr. Informacije su dostupne web stranici ZTK Rijeka.

Sponzor manifestacije je Triglav osiguranje d.d.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari